Ja to zakleiłem gdy jechałem do Maroka, mając nadzieję, że to ciut zmniejszy szanse tego, że mi go skradną. Lans (szczególnie wśród marokańczyków) to ostatnie o czym myslę.
Wersja do druku
Ja to zakleiłem gdy jechałem do Maroka, mając nadzieję, że to ciut zmniejszy szanse tego, że mi go skradną. Lans (szczególnie wśród marokańczyków) to ostatnie o czym myslę.
:)
Człowieki przez lata wyłapują jeszcze inne dziwaczne nawyki: Jak rozpoznać doświadczonego zawodowego fotografa? - Sylwetki fotografów - Swiatobrazu.pl
--- Kolejny post ---
Nie wiem skąd u mnie, na ten przykład, zwyczaj "przekładania" starego paska do nowego aparatu, ale dupny napis jest od dawna wytarty :mrgreen:
Jak się nie zabierze, to moich pieniędzy nie zobaczy, bo czasy kiedy trzeba było kupować nowa cegłe co dwa lata żeby być na bieżaco z technologia i jakościa obrazowania były wspaniałe, ale teraz jest w zasadzie game over.
Czyli będzie znowu normalnie jak zawsze, kiedy dokładnie takie samo zdjęcie można było zrobić Smiena czy Leica, a różnica była co najwyżej w obiektywach oraz gałkach, guzikach, bajerach i ładnym wygladzie. Cegłe kupuje się już teraz nie po to, żeby się dało zrobić zdjęcie, tylko po to, żeby przykręcić super obiektyw i pobawić się gałkami. Dlatego zaczyna się teraz era doskonalenia optyki ( co widać na rynku) i sięgania do kieszeni tych, co dziś jeszcze maja coś w tej kieszeni, czyli raczej dziadków, a nie młodych bezrobotnych naiwnie oczekujacych ciagle "innowacji". Innowacje będa, ale tempo będzie zupełnie inne.
Rewolucji co roku już nie będzie, a dotad była możliwa tylko dlatego, że zaczęło się od tragicznego poziomu (mało pikseli, kiepskie DR, szumy, fioletowe aberracje, czas na kawę między wyzwoleniem migawki a zdjęciem, itd) Im więcej się zapłaciło tym lepiej wygladały zdjęcia już na pierwszy rzut oka. Se ne vrati.
Duże chłopaki, a tak się modą i lansem przejmują:mrgreen:
Do lansu lepszy od tego Nikona byłby Ferrari, hasselblad i Salma Hayek
Nikon Df demand not as strong as the D800 | Nikon Rumors
No kto by pomyślał...
Ja bym się nie spodziewał że po tak drogi sprzęt będą się ustawiać kolejki.
Możecie mi odpowiedzieć dlaczego uzytkownicy tego forum to zwykłe buce ? Przegladam wiele for ale Wasze jest ewenementem. Banda hejterów która mimo iz wie ( wiele postów tutaj ) ze każdy obecnie wychodzacy nikon czy pentax zostawia matryce canona w tyle to jatrza i płaczą. Od lat nic sie nie zmienilo u Was a jesli zmienilo (70D) to w niczym nie pomogło a płaczecie że nikon 5300 male zmiany, ze DF dla snobow az tak zal wam dupsko sciska ze zostaliscie w DX ze szrotami a w FX nawet sony was goni ? ogarnijcie sie bo jestescie powoli zlaosni....
Fajnie że wreszcie wyrzuciłaś to z siebie :mrgreen:
Akurat produkty Canona są nie mniej je..ne tutaj niż Nikony. Jeśli patrzeć po sympatiach dla producentów, to mamy tu Sigma - Board. Twoją opinię też można potraktować jako stronniczą, bo o ile Canon w DX daje ciała, to broni się w segmencie 6D i 5D. A DFa trudno nie uznać za kontrowersyjny krok Nikona.