Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
To bardzo prawdopodobne.
Ja tam niewierny Tomasz jestem i uwierzę dopiero wtedy, kiedy takie same opinie będą napływały od właścicieli tego obiektywu użytkujących go >1 roku.
Nie neofitów podjaranych nową zabawką.
W każdym razie trzymam kciuki.
Cichy można jakiegoś rawa gdzie jest aberracja - chcę zobaczyć jak daje sobie radę DPP z podmianką jako 35L
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Ja tam niewierny Tomasz jestem i uwierzę dopiero wtedy, kiedy takie same opinie będą napływały od właścicieli tego obiektywu użytkujących go >1 roku.
Nie neofitów podjaranych nową zabawką.
W każdym razie trzymam kciuki.
Posiadam 50tke Sigmy od przeszło 2 lat i nic jej nie dolega, nie trzeszczy, nie lata brak luzów więc w nowej Sigmie zapewne jest lepiej z racji nowej konstrukcji :)
Więcej wiary
TUTAJ jest bardzo dużo zdjęć z sigmy 35tki. Prezętuje sie fajnie. A ja Wciąż czekam na odrobinę słońca :/
Cytat:
Zamieszczone przez
Goomis
Pytanie na ile lepiej i jak drogo ;)
Szacuję na przedział 7-8 tyściaków 8-)
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
svierq
TUTAJ jest bardzo dużo zdjęć z sigmy 35tki. Prezętuje sie fajnie. A ja Wciąż czekam na odrobinę słońca :/
Na Pixel Peeper też jest pięknie.
Cytat:
Zamieszczone przez
michael_key
Nu, szczególnie tutaj:
http://farm9.staticflickr.com/8474/8...0c32fc99_o.jpg
Mam nadzieję, że to wypadek przy pracy, nie norma...
Ja myślę że można zamknąć już temat spokojnie 8-) Przecież obiektyw tańszy o 2 tysiące zł. nie może być lepszy, większość zdjęć w necie to manipulacja, pewnie tylko te przestrzelone są prawdziwe. Król jest jeden i niech tak zostanie dla spokoju tych którzy wydali te ciężko zarobione pieniądze.
Cytat:
Zamieszczone przez
WojtekW
Ja myślę że można zamknąć już temat spokojnie 8-) Przecież obiektyw tańszy o 2 tysiące zł. nie może być lepszy, większość zdjęć w necie to manipulacja, pewnie tylko te przestrzelone są prawdziwe. Król jest jeden i niech tak zostanie dla spokoju tych którzy wydali te ciężko zarobione pieniądze.
Wiesz, nie chodzi tylko o różnicę w cenie.
Sigma przez wiele lat przyzwyczajała nas (szczególnie canonierów) do nieprzewidywalnego AF.
Trudno dziwić się że sporo ludzi podchodzi do jej produktów jak do jeża.
Ja Sigmie kibicuję, ale nie ufam.