Odp: 50mm 1.4 w merlin.pl za 1022zł?
Rozumiem, że 400 PLN to żadne dla Ciebie pieniądze i chętnie mi je podarujesz. Podać konto?
Cytat:
Zamieszczone przez
grzegorzki
Prosta sprawa. Pewnie niektórzy pamiętają jak koleś kupił samochód na ebayu za 1 $. Odesłali kolesiowi dolara, ale w sądzie nie było wątpliwości. Oferta sprzedaży przyjęta, opłacona, transakcja zawarta.
Z punktu widzenia prawa to dwie całkowicie inne sytuacje i nie można ich porównywać.
Cytat:
Zamieszczone przez
Heilsberg
Rozumiem, że 400 PLN to żadne dla Ciebie pieniądze i chętnie mi je podarujesz.
Nawet jesli to kieszonkowe, to co Tobie do tego ?
Cytat:
Zamieszczone przez
jeff.lebowski
p.s. Chyba jeszcze popcornu dorobie. Fascynujacy jest ten watek. A wszystko o 400 PLN...
Cytat:
Zamieszczone przez
Kwapiszon
Cytat Zamieszczone przez Heilsberg Zobacz posta
Rozumiem, że 400 PLN to żadne dla Ciebie pieniądze i chętnie mi je podarujesz.
Nawet jesli to kieszonkowe, to co Tobie do tego ?
To mi do tego, że nich nikt nie sądzi czy 400 PLN to dużo czy mało. Dla jednego pensja dla drugiego kieszonkowe.
Cytat:
Zamieszczone przez
Heilsberg
To mi do tego, że nich nikt nie sądzi czy 400 PLN to dużo czy mało. Dla jednego pensja dla drugiego kieszonkowe.
Lepiej patrzeć na to w ujęciu procentowym, wtedy uniknie się dyskusji czy 400 to dużo czy mało. A ca. 30% to zawsze jest dużo, obojętnie czy oznacza to 1 zl czy 1 mln zl...
Czy tak czy siak dla wielu osób to sporo.
Ale kolega z UK ma ubaw, że zabijacie się o 400zł. Dla niego 400zł to pewnie nic ale o 400GBP sam by pewnie dał się zabić. Panowie, trochę godności bo Europa z nas się zaczyna śmiać. Była promocja, jedni się załapali inni nie, przyjmijcie to na klatę w spokoju i ciszy a nie płaczecie na forum jak za przeproszeniem baby (nie mylić z kobietami obecnymi tu na forum).
Cytat:
Zamieszczone przez
Przemek_PC
Była promocja, jedni się załapali inni nie, przyjmijcie to na klatę w spokoju i ciszy a nie płaczecie na forum jak za przeproszeniem baby (nie mylić z kobietami obecnymi tu na forum).
Chyba mylisz rzeczywistość z wirtualnym życiem. Tu nikt nie płacze i nie ma czego przyjmować na klatę. Chodzi o to że sklep pokpił sprawę i dlaczego mamy siedzieć cicho? Skoro robią ludzi w bambuko to tak samo my możemy robić im koło pióra. Fala negatywnych komentarzy napewno im nie pomoże ale na nią zasługują - nie sądzisz?
Nie wiem jak akurat ten kolega z UK bo znam takich co olej w samochodzie wymieniają jak są w Polsce bo w UK drogo. Wszelkie naprawy podobnie. Poza tym nikt tu się nie zabija. Po prostu dyskutujemy nad faktem jaki zaistniał.
Najciekawsze jest to, że jest cała masa obrońców sklepu, który pokpił sprawę. Przypomnę tylko, że wiele osób nie rzuciło się jak szczerbaty na suchary przy jakiejś szemranej sytuacji, tylko skorzystało z promocji dużego i poważnego sklepu, który jednak takim się nie okazał.
Co się okazało - że dużo pewniejsze są przez niektórych uważane za 'lewe' transakcje z nowartem czy innymi osobami, sprzedającymi towar nowy w dobrej cenie. Ciekawe, prawda?