Odp: Sony NEX goes Full Frame!!!!
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
Może zasoby zamożniejszych konsumentów się skurczyły i trzeba sięgnąć do kieszeni tych mniej zamożnych? Sam popatrz jaki jest wybór - zaawansowane bezlusterkowce, zaawansowane APS-C, zaawansowane kompakty. Dlaczego nie zrobić fulfrejma entry level?
Dla takiej puszki zawsze jest miejsce, ale cena jest (z wielu przyczyn) wyższa niż całkiem niedawno zaawansowanego FF.
Przy takich założeniach sens takiego korpusu szlag trafia IMHO.
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
Wierzysz w dobrych wujków z canona/nikona?
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Ja w ogóle nie rozumiem czemu D600 z ceną 2100 Ojro ma zrobić to, czego nie udało się zrobić D700 z ceną (swojego czasu) 6300 zł.
Hmmmm, trzeci wujek to zawsze krok dalej od duopolu C&N...
A dlaczego nie udało się z D700, to nie mogę pojąć.
Ktoś tu pytał co na to Canon - ja gdybym był decydentem to bym zrobił obniżkę ceny 5D mkII 8-).
Podobno Oni są tak zajęci premierami video, że chyba zapomnieli o fotografii ;).
Tak nawiasem mówiąc to te kilka drobnych ;) tysięcy dolarów za aparat to nawet na zachodzie jest kwota nad którą wielu się zastanowi. Dlatego na entry level FF jeszcze trzeba będzie poczekać.
poczekamy z czym Canon wyskoczy na Photokinie.. a już nawet nie musi być taki mały kompakt, wystarczy że będzie FF w obudowie z 600D.
Oglądam właśnie jakieś sample z tego RX1 i nie widzę tam niestety Zeissowskiej magii bokehu :(
Trudno o bajer w bokehu jak matryca ma jeden cal, a szkło przy dłuższych ogniskowych dość mocno ciemineje. Nie o to chodzi w tym aparacie.
Cytat:
Zamieszczone przez
strideer
Trudno o bajer w bokehu jak matryca ma jeden cal, a szkło przy dłuższych ogniskowych dość mocno ciemineje. Nie o to chodzi w tym aparacie.
O jakim aparacie Ty piszesz??
Cytat:
Zamieszczone przez
strideer
Cichemu chodziło o RX1 a nie RX100 :grin:
Jezu, dwa zera mi zjadło :-)
Jak ktos wrescie zrobi aparacik wielkosci tego sony z wbudowanym optycznym viewfinderem i stalka 35 ze swiatlem conajmniej 1.8 do 2000f to sprzedaje 35L i kupie.