Dziwne, że wyprzedają skoro od przyszłego roku ma wzrosnąć VAT a tym samym ceny...
Wersja do druku
Dziwne, że wyprzedają skoro od przyszłego roku ma wzrosnąć VAT a tym samym ceny...
Nie przesadzacie aby z tą wyprzedążą sprzętu Canona? Chyba szukacie sensacji na siłę. Jak wejdziecie na fora konkurencji to zobaczycie że i tam ludzie czasami sprzedają swój dobytek. Więc skoro wszyscy by się mieli go pozbywać to do licha na co się przesiadają? Na Zenity?
Forum uzytkownikow Canona , wiec nie bedzie tu masowej wyprzedazy Nikonow , Pentaxow , Olympusow ;) Jedni sprzedaja, bo potrzebuja kasy , drudzy , bo chca przejsc polke wyzej , a inni stwierdzili , ze maja za dobry sprzet i wola wymienic na cos mniej pro , a kawe z wymiany przeznaczyc na szklo itd.
Dużo osób wymienia sprzęt tylko dlatego, że dają wiarę plotkom i często wyssanym z palca opinią. Migracja odbywa się w różne strony jak z Canona do Nikona i odwrotnie. Często takie osoby tracą kase tylko po to żeby dowiedzieć się że nie warto było tego robić.
Podobnie jak z samochodami. Po co ktoś zmienia 2 letnie mondeo na mercedesa C. Dajemy się omamić marketingowcom, którzy wmawiają, że coś innego będzie lepsze.
Na marginesie możliwe, że lawinowa wyprzedasz Canona związana jest z premierą Olympusa E5.
Ostatnio zauważyłem, że strasznie dużo mieszkań jest wystawionych na sprzedaż... Coś się święci?
A ja widzialem duze dostawy papieru toaletowego w marketach - wiecej sramy ?
Luck1985, bystrzak z Ciebie, gratuluję celnej uwagi.
Wolałbym, żeby zabierali głos ci, którzy sprzedają sprzęt i podawali powody. Na Sony też sporo osób sprzedaje, ale to akurat jestem w stanie zrozumieć.
A mieszkania?
Ludzi nie stać na spłacanie kredytów, To samo jest w Stanach z domami.
Więc porównanie takie sobie...
:)
Sprzedalem 400D, bo byl bdb stanie , w miare ok za niego dostalem , a cena 50D byla tak dobra , ze az zal nie kupic ;)
To tyle na temat.