Z tym "jak diabli" to chyba przesada - ale dzieki, bede sie bardziej przykladal :)
Wersja do druku
Z tym "jak diabli" to chyba przesada - ale dzieki, bede sie bardziej przykladal :)
Podobają mi się!
Wim Wenders bardzo się zachwycał Lizboną, nakręcił nawet film "Lisbon Story". Po obejrzeniu #132 też się chyba zachwycę :D
Tramwaj do starej Lizbony,na budynku z lewej tak powszechne w tych dzielnicach "lazureiros" elewacje z płytek ceramicznych.Sama esencja Lizbony.
Dobre zdjęcia.
jacek_73, janmar - dzieki za opinie
jacek_73 - szczegolne dzieki za przywolanie Wendersa - warto jednak pamietac, ze nakrecil "Lisbon Story" w 1994 roku (troche Allen poszedl w tym kierunku z filmem o Paryzu w tym roku) - niestety dzisiaj proprcje sa troche zachwiane i Lizbona upada w kryzysie - a jest to jedno z najstarszych miast Europy o kapitalnej histori - na ale to forum fotograficzne.....;-)
janmar - moze znow potrzeba Maurow, aby elewacje z plytek odzyly pelna barwa ;-) (choc warto wiedziec, ze wiele z tych elewacji zostalo odbudowanych po tsunami a 1755 roku, ktore zmiotlo 3/4 Lizbony z powierzchni ziemi)
Zdjęcia udane.
131 - utrafione w samą porę ze światłem i fajna kompozycja.
132 - oddaje klimat uliczek.
Jak już wspomniałem w dziale "przyroda" widzę postęp w wywoływaniu rawów (czy co tam z tym robisz po wyjęciu z puszki).