ok jesli wg was spieprzylam ta reklamacje to co powinnam teraz zrobic?
Wersja do druku
ok jesli wg was spieprzylam ta reklamacje to co powinnam teraz zrobic?
wynajmij rzeczoznawcę, który określi co to za uszkodzenie, co mogło byc przyczyną jego powstania i jaki mogłaś mieć wpływ na jego powstanie. jeśli w ekpertyzie będzie wyraźnie i jednoznacznie napisane że nie mogłaś mieć wpływu na zaistnienie uszkodzenia(bo np. wada fabryczna) poszedłbym z tym ponownie do sklepu z pismem-reklamacją w którym na podstawie ekpertyzy domagasz się wymiany sprzętu (ze względu na niezgodnośc z umową). jesli odpowiedź będzie podobna do tej jaką otrzymałaś - pozostaje Ci sąd
ok. a teraz male pytanie na stronie inspekcji handlowej jest lista rzeczoznawców ale dzownilam tam wczoraj i oni zajmuja sie raczej elektronika i zaden z nich nie powiedzial dokladnie ze zajmuje sie sprzetem foto. moze macie namiar na jakiegos w warszawie? bo z jedneym jestem dzis umowiona ale szczerze nie jestm co do niego przekonana bo pan chyba nie bardzo wie co to matryca:/
inni odpowiadali ze jesli to co ja chce potwierdzic bedzie wykraczac poza zakres kompetencji to nie pobiora kasy ale raczej chodzI mi juz o jakiegos rzeczoznawce co sie z na a nie taki co nie ebdzie wiedzial co ma sprawdzac
może tu kogoś znajdziesz ??
http://www.pf.pl/portal/YP1?keyword=...72:103,14198:1
dzwonilam wlansie do faceta ktory sie zajmuje naprawa sprzetu foto i powiedial ze sprawa jest sliska. musi on matryce obejrzec ale raczej tego nie wygram, bo wady ukryte odrzucane sa w testach
podałabyś namiar ... moze przydac się komuś innemu ;-)Cytat:
Zamieszczone przez FeelMe
Niech obejży :-)
Bykowski Witold. Naprawa profesjonalnego sprzętu fotograficznego
0 22 851 19 65
02-718 Warszawa, Czerniakowska 73/79 (pok. 110, I p.)
pow.m. st. Warszawa, woj.mazowieckie
wit.byk@wp.pl
komorka (chyba) 601 331 848
- godziny otwarcia:
poniedziałek - piątek: 11-17
moze da sie wyczyscicic ta matryce
O! to w tym samym miejscu co www.fotoit.pl :shock:Cytat:
Zamieszczone przez FeelMe
naprzeciwko, ale ten pan z nimi nie współpracuje i nawet ironicznie zapytal czy przypadkiem nie kupilam tam sprzetu. oczywiscie moja odpowiedz byla negatywna