-
myślę, że to świetny sprzęt, ma te funkcje co pełno klatkowy 5D, a nadal crop,
fajny nowy AF, aparat "szybszy" w wielo-sesjach od 50D i co prawda "bajer" to jest, ale można filmy kręcić!!
Ja fotografuje amatorsko... traktuje to jako hobby...
..architektura, plenery, wypady rodzinne z dzieciakami, więc jakaś sekwencja video mogłaby sie przydać żeby uwiecznić fajną scenkę moich pociech...
myśle, że przed wakacjami pozbęde sie 50D i "zapodam" 7.
-
yogi6661
A może najpierw to poczytaj, zanim taki temat założysz:
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=12049
Tu masz cenne rady. Nie ma znaczenia, czy to 350D, 50D czy 7D...
-
ehhh wiem jaki mniejwiecej jaka ogniskowa i przeslona itd wiemc zego oczekuje ale niemiałem stycznosci z system canona...
-
http://www.usa.canon.com/consumer/co...categoryid=140
tu masz spis obiektywow - wybierz te ktore cie interesuja a potem o nich poczytaj/popytaj.
:)
-
A co za różnica jaki system? Nie pytam oczywiście o techniczne aspekty mocowania szkła do body... Ogólne zasady są takie same. Odpowiedz sobie na kilka podstawowych pytań i już będziesz wiedział co ogólnie jest Ci potrzebne. Przeanalizuj budżet i masz odpowiedź na pytanie "jaki obiektyw", jakiego producenta... A moja odpowiedź na to pytanie brzmi: Canon 800/5,6L :lol:
-
oooo... dziekuje a co sgima taka zla naprawde??
-
A gdzie jest napisane, że Sigma jest zła? Ani Canon, ani Sigma, ani Tokina, ani Tamron, czy inny producent nie jest zły. Ja Ci daję tylko do zrozumienia, że na pytanie "jaki obiektyw" nikt nie jest w stanie udzielić Ci odpowiedzi, tylko Ty sam.
-
yogi6661, gdyby sigma była "taka zła" to nie byłoby jej już na rynku, a funkcjonuje jednak całkiem znośnie.
I nie obrażając nikogo, ale z Twoich wypowiedzi/pytań wychodzi, że to Ty bardziej ograniczysz to 7D niż sigma (przynajmniej takie jest moje wrażenie).
Poczytaj (jest mnóstwo wątków na te same tematy = co wybrać do cropa), a na pewno wyciągniesz sensowne wnioski.
-
Podłącze się do tematu - ja zastanawiam się na jakimś zoomem.Myślałem o 70-200 4l is ale w sumie nie wiem czy nie lepiej wziąść Sigmy 70-200 2.8 is.Cena mniejsza światło lepsze.Co sądzicie o tym szkle?
-
albo cos przespałem, albo nie ma sigmy 70-200 ze stabilizacją