-
zgadzam się w 100% jeśli chodzi o jpg i trochę mnie to zdenerwowało, bo często jpg jest wygodniejszym formatem. Trochę tu zazdroszczę posiadaczom D300s - tam jpg wyglądają świetnie. btw. myslidar - b. mi się podobają twoje portrety :) blog dodany do zakładek.
-
Wszystko co jest poniżej modelu 50D ma dobre JPG, nawet moje 350D. Upakowana matryca robi swoje..
-
moją poprzednią puchą był 300D (i od niego zaczynałem w ogóle swoją przygodę, no może wcześniej miałem pół roku pożyczonego D90) i tam też takiego problemu nie zanotowałem, tzn. aż tak drastycznej różnicy :/ żałuję troszkę że nie dopłaciłem do 5D II, bo mimo że to różnego typu korpusy, to jednak więcej robię portretów, uznałem że 7D będzie w przyszłości jako zapas i crop do na zawody motoryzacyjne, ptaszki, sarenki etc. poza tym bałem się nagłego wyjścia 5D III i na niego zapewne poczekam z zakupem drugiej puchy. 50D też jest świetnym body i gdyby nie to, że różnica w cenie między nim a 7D nie pozwalała i tak na zakup żadnej z jasnych eLek(i video z 7D, które było w moim przypadku ważne) to bym wziął 50D i czekał na 5D III ;)
-
Bez przesady, D90 produkuje okropny obrazek, który jest gorszy od wszystkiego co Canon prezentuje z luster.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Gdybym miał do wyboru D90 i np. 350D to bez zastanawiania wziąłbym Canona.
-
mi się akurat podoba ten z D90, ale i tak wolę C ;) chociaz 350D nawet bym nie porównywał do D90, bo to inna półka. trochę żeśmy po off-topowali ;)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
tak przy okazji zapytam - oglądałem twoje galerie sportowe, z jakiego trybu AF najczęściej korzystasz? pojedynczy punkt i one shot/servo?
-
Zawsze Servo. Z punktami różnie, czasem strefowe, czasem pojedynczy.
-
dzięki za szybkie odpowiedzi, jestem początkujący i dopiero się uczę współpracy z AF w 7D ;) odbiegliśmy trochę od tematu, ale chyba już wiadomo jak to jest z wyborem 50D vs. 7D ?
-
Odgrzeje kotleta. Czy sznowni koledzy zmienią coś w swoim podejściu do zagadnienia 50D vs 7D uwzględniając obecny poziom cen (~2700 kontra ~4700) ?
-
Ja kupiłem 7d,docelowo mialo byc 5dmkII ale do zakupu zabierałem się w czasie zawirowań cen i pamiętam jednego dnia rimex miał 6900 wiec napalilem ale bylem w pracy i tego dnia nie moglem pojechac nastepnego dnia zadzwonilem okazalo sie ze maja 3 sztuki w tej cenie w rezerwacji do odbioru i powiedzieli ze dostawa za 2 dni ale cena 7800 o ile pamietam i z tego powodu nie kupilem nie chcialem dokladac nastepnego tysiaka a 7d mialem do kupienia za 4900 ,no i kupilem z mysla ze i tak pewnie za jakis czas bedzie ff a kase wole zainwestować w szkła i jak juz bedzie ff to 7d fajnym zapasem w torbie bedzie.
Teraz trudno mi powiedziec czy dobrze czy zle zrobilem bo jednak to 5d dalej po glowie chodzi ale z 7d jestem zadowolony chyba zlego slowa powiedziec nie moge,nawet obsługa jest przyjazna a przesiadlem sie z nikona gdzie mialem d200 d80 i d300s
Ktos tam mowil o obrazku z d300s ze jest lepszy,powiem szczerze trudno mi powiedziec napewno ostrzejszy jak to w nikonie wyglada jak wklejone,ale kolory nie za bardzo,trzeba potem walczyc w ps co do jpg sie nie wypowiem bo nie robie w jpg
-
a miales okazje organoleptycznie porownac swojego 7d z 50d ? 5d raczej odpada - aparat chce nowy a 5 tysiakow to gorna granica. Sry za polskie znaki, ale pisze z telefonu