Standardowy skakunik :)
52. f/5, ISO 400, 1/160
Wersja do druku
Standardowy skakunik :)
52. f/5, ISO 400, 1/160
52. Bajkowy, minimalistyczny, w mocnym pkt kadr z piękną głębią ostrości:-D. Zazdroszczę skakuna, jeszcze nie miałem szczęścia trafić na te żyjątka.
Z wielką przyjemnością oglądnąłem zdjęcia, sam ciągle szukam tych skakunów z marnym efektem, ale na Ciebie można liczyć, wykadrowałbym co prawda nieco - obciął trochę góry i prawej. 51 też super, ale z kadrowaniem to sam - dół i lewo do ścięcia. W 46. albo ostrość nie tam gdzie trzeba - "oko" nieostre, albo inaczej bym się ustawił = dalej, żeby cała ważka była widoczna, albo jeszcze bliżej, żeby było więcej szczegółów (chyba, że to było max) - takie moje spostrzeżenia. Swoją drogą też masz tak, że ustawiasz na statywie ostrość i po zablokowaniu głowicy szlag człowieka trafia na bezwładność rzędu 1mm i utrate GO... szkoda, że manfrotto 410 takie drogie. Zapraszam też na zdjęcia i komentarze do mnie.
Czas chyba się przypomnieć ;)
53. f/9, ISO 400, 1/30
Tak wiem - monotonnie trochę z tymi skakunami ale mam w tym roku takie szczęście, że najczęściej spotykam samce jednego gatunku:-P
53. widze niebo w oczach? ;] super ujęcie
To to widocznie źle patrzycie :razz: ja we wtorek widziałam 4 gatunki na jednym wypadzie8-)
A to dwie bestie spotkane wczoraj w lesie ;)
54.
55.
W 54 trochę przeszkadzają te przednie nieostre nogi. Wiem, że niemożliwe je ująć w GO, ale akurat w tym przypadku mam wrażenie, że mam włosa na oku.
55 sympatycznie.