To czas na moje gniotki z rozkalibrowanego monitora i oczu hehehe :D
Wersja do druku
To czas na moje gniotki z rozkalibrowanego monitora i oczu hehehe :D
Galeria ze zdjęciami z pleneru
Więcej szczegółów w programie "Migawka" sobota 09.30 Polskie Radio Szczecin - 92.0 MHz - Szczecin, 98,7 MHz - Sławoborze, 106,3 MHz - Świnoujście i w internecie www.radio.szczecin.pl/migawka
Wielka Inscenizacja Historyczna - Wałcz 2010
Zdjęcia z zeszłego roku - tutaj
Chyba się wybiorę. Jakie są warunki (odległość) do robienia zdjęć dla kogoś kto nie będzie miał akredytacji? Czy z 70-200 da radę zrobić coś sensownego?
Ciężko powiedziec jak bedzie w tym roku, gdyż samo miejsce jest zupełnie inne niż rok temu. Jednak z doświadczenia wiem że z robieniem zdjęć nie jest tak źle, akcja rozgrywa się bezpośrednio przed nami. Jak się zajmie dobrą miejscówkę to można swobodnie fotografować. Obiektyw 70-200 w zupełności wystarcza. Po zakończonej inscenizacji można wejść na teren "wojny" i fotografować uczestników i sprzęty z bliska. Wtedy jakaś portretóweczka. To ciekawe i sympatyczne towarzystwo, nie ma problemów ze zgodą na zrobienie zdjęcia.
szykuje sie nie zła impreza dla fotografów i widzow, patrząc na foty z zeszłego roku tylko pozazdrościć okazji.
Darek
jak ktoś ze Szczecina chce się ze mną zabrać to zapraszam :-D
Dowiedziałem sie więcej o samej imprezie. Samochody należy zostawić w poblizu dworca PKP, dalej droga ma być zamknieta. Na dojście do miejsca inscenizacji potrzeba ok. 20 min. Jest dużo śniegu - długie buty obowiązkowo. Sama inscenizacja bedzie się rozgrywać w naturalnym zagłębieniu terenu, tak że widzowie beda patrzeć na całośc z góry, tak jakby byli w amfiteatrze. Z tego co wiem, ze Szczecina wybiera się kilkanaście osób z aparatami. Powinno być ciekawie.
w sobotę wracam z gór ale widząc galerię to raczej jadę :D