trzeba byc zameldowanym w miescie, w ktorym sie mieszka i sklada wniosek?
Wersja do druku
trzeba byc zameldowanym w miescie, w ktorym sie mieszka i sklada wniosek?
Mam wielką prośbę, ma ktoś już wyliczoną tą tabelkę - pkt. VII ze strony 4 (zestawienie przewidywanych wyników finansowych na dwa kolejne lata działalności)
Po prostu dostaję białej jak widzę tę część wniosku - pewnie ktoś z Was ma to już za sobą. Właśnie staram się o tą dotację bo przechodzę na "legala" w ślubniakach.
Mój mail natoh1@interia.pl albo na forum :-)
łatwiej będzie rozpocząć działalność gospodarczą:
http://gospodarka.gazeta.pl/firma/1,...ialalnosc.html
niech sobie te ułatwienia wsadzą.. zrobiliby lepiej żeby łatwiej było prowadzić działalność a nie ją zaczynać. To co jest teraz na początku działalności to nic w porównaniu do późniejszych przejść z ZUSem czy USem.. Więc to czy będzie na początku te parę kartek mniej to pryszcz.. obniżyli by składkę na ZUS o stówkę czy dwie i to byłaby korzyść..
Witam ponownie jednak PUP w Słupsku działa szybciej jak myślałam , dziś panowie z PUP byli oglądać lokal, który chcę wynająć. Może z decyzją zmieszcza się jednak w miesiącu. Oby tak dalej działali.Jeszcze kurs ABC przedsiębiorczości.
Ja poki co czekam , na papierki pewne , i na kurs z kurii ktory jest w przyszlym tygodniu , uznalem ze lepiej bedzie uwzglednic ten papierek niz zostawic pusta rubryke , okaze sie czy bylo warto.
Jesli chodzi o mnie ( student wieczorowki , ponizej 25 roku zycia ) to moge skladac wniosek po rejestracji odrazu , z tego co wiem pozostaly osoby po rejestracji musza odczekac 3 miesiace. Chociaz co urzad to inne przepisy pewnie.
wg regulaminu można składać odrazu wniosek wczesniej było 2 miesiące :))
ze strony UP Wwa
Ponieważ pojawił się cień szansy na możliwoiść wydania 17000 PLN na sprzęt (tylko i wyłącznie) zwracam się do specjalistów o radę.
Najpierw napiszę co już mam:
Puszka - 50D + BG-E2N + 3 aku
Szkła - C50/1.4; C135/2.0L; TOKINA 11-16/2.8; Σ 15-30/3.5-4.5; C28-105/3.5-4.5II; C70-200/2.8L
Konwerter - C2.0x
Swieczki - 580EXII, 430EX+dyfuzor
Do każdego szkło polar i UV, cokin połówki szara, pomarańczowa, niebieska
Statywy nadające się raczej pod lampy, bledna złota i srebrna.
Co robię:
sport (rajdy głównie), śluby (jako drugi póki co - ale chcę zacząć na własny rachunek), trochę koncertów no i chcę zacząć portret (na początek w warunkach domowego ministudia), portret w plenerze.
Z góry dziękuję za rady i argumenty za "tym" i przeciw "tamtemu"...
Podpowiedzcie mi co po pierwsze sprzedać, a potem co kupić (i ewentualnie gdzie)