-
mysle ze przekonujacy bylby dowod w postaci dwoch zdjec wykonanych z wiezowca stojacego na jednym koncu manhatanu w strone przeciwnego konca (taki widoczek). Jedno zdjecie powiedzmy 17mm, drugie 300mm. Wyciac ze zdjecia wykonanego 17 tylo co widzi 300 i porownac. IMHO bedzie to samo.
-
Hmm, wybierasz się na Manhattan wkrótce?
-
manhatan to taki skrot myslowy ;-) Od biedy wystarczy palac kultury :-)
Chyba kavoo ma najblizej :mrgreen:
-
-
nie specjalnie, wszystko dookola niego jest ze dwa razy nizsze i nie bedzie wlasciwego efektu.
-
Mi się wydaje, że lepiej stanąć na środku ulicy i cyknąć domy wzdłuż niej.
-
Na Mariackim wieze sa za blisko :mrgreen:
Ale mi sie nie chce wylazic na wiezowca... Chociaz niby windy maja i ostatnio sie wybieralem wytestowac deeseler'a :D
No i z jednego konca na drugi to tez nie bardzo bo nie ma takich wysokich wyraznie... Mozna dobrze przywalic tak z Empire State w strone Chrysler'a... Na oko ze 5 kilometrow by bylo... No i ewentualnie mozna przywalic z ziemi... Wtedy to i kawalek dalej mozna wyjechac...
Zakladacie jakis limit odleglosci minimalnej od tego to budynku? Wtedy to mozna by myslec cos :D
-
Ale to raczej bez sensu! Im dalej są obiekty, tym różnica będzie mniejsza! Dlatego myslalem, ze wszystkich zadowoli przyklad z plytami... :|
-
to byly plyty!!?? o kurcze a ja na poczatku myslalem ze jakies szklani czy co :-) Jakbys nie napisal to bym sie nie domyslil.
-
Opakowania DVD konkretnie :D
BTW. Opakowania były od siebie oddalone o 3 grubości pudełka. Widać jasno, że plany są zbliżone, jak dla max. ogniskowej i nie rozjeżdzają się dla 18mm.