350d na 40d
powód -o wiele lepsza ergonomia i AF w dobrej cenie
Nareszcze 50 1.4 trafia za każdym razem
Wersja do druku
350d na 40d
powód -o wiele lepsza ergonomia i AF w dobrej cenie
Nareszcze 50 1.4 trafia za każdym razem
Tamron 17-50 f 2.8 Dlaczego, ano kolory i kontrast bardzo dobre używalny od pełnej dziury, jednak za delikatny, padł wodzik zooma i nie można było ustawić w żaden sposób ogniskowej. Nie wyobrażam sobie sytuacji kiedy np. "robię" ślub a tu okazuje się że został mi tylko zoom nożny. Ogólnie szkło dobre ale za delikatne jak dla mnie, i ta wkurzająca latająca osłona przeciwsłoneczna, co trochę trzeba dokręcać mocowanie:/
pozdro
Sigma 30/1.4 - bo winietowała mi na pełnej klatce jak... Inaczej nigdy bym tego szkła nie sprzedawał. Polecam każdemu.
Jeszcze nie sprzedałem, ale jest już do sprzedaży.
400D z gripem. Pierwsza lustrzanka jaką kupiłem, po zakupie 40D leżała jako backup. Ale gdy 40D nawaliła okazało się, że 400D nie za bardzo nadaje się do fotoreporterki sportowej i nie tylko dla dwóch stron i jednej gazety. Wolny AF, 3 klatki/s, brak ISO 3200, brak możliwości blokowania ostrzenia klawiszem AF-ON w trybie AI Servo.
Więc zakupiłem drugie body 40D, a 400D jako zbędna idzie na sprzedaż ze wszystkimi dodatkami.
18-55 chyba trafił mi się kiepski egzemplarz, 75-300 totalne mydło na długim końcu :-(
400d na 50d. Zależało mi na większej ilości klatek, oraz na regulacji BF/FF w niektórych słoikach. Niestety nie udało się - problemy z ostrzeniem zniknęły jak ręką odjął. :) No dobra, nie oszukujmy się zmieniłem, bo miałem kasę. Cieszę się że wyrobiłem się przed podwyżkami (czego nie mogę powiedzieć o innych planowanych zakupach). Dodatkowo bardzo sobie chwalę większy wizjer.
EF 28-135 IS-fajne szkiełko ale już z przebiegiem paru lat i stąd sam sobie "regulował" ogniskową do max w czasie spacerków gdy wisiał na pasku, troszkę to irytowało :). No i na cropa to takie za mało uniwersalne jak dla mnie ogniskowe,szczególnie dół. Zastąpić ma go 24-105.Zobaczymy czy się sprawdzi,ale początki są obiecujące :).
400D na 40D.
AF, ergonomia, niższe szumy, szybkość:-D
400d+kit na eos 5 (analogowy) + speedlite 540ez. Bo FF, bo slajdy, bo tradycja, bo przyjemność, bo klimat :)