Raczej "zabezpieczenie" tematu przed Modami ;)
Wersja do druku
Narzekasz tak Tomasz i narzekasz, nic innego nie robisz;)
A gdzie chcialbys mieszkac? Jaki kraj uwazasz za uczciwy, z odpowiednimi swobodami obywatelskimi itd. itd?
Ja bym chciał, żeby w Polsce było uczciwie i z odpowiednimi swobodami... Kraju idealnego oczywiście nie ma. USA jeśli chodzi o wolność gospodarczą stoją całkiem nieźle od czasów Reagana (mimo prawdopodobnie nielegalnego PITu), ale poprawność polityczna jest zatrważająca...
W żadnym kraju nie jest cacy, bo ludzie to s....syny są i każdy tylko patrzy jak wrąbać bliźniego swego - a już absolutnie przodują w tym politycy, rekrutujący się zwykle spośród najgorszych mętów i szumowin.
Co do dyskusji politycznych to pozwolę zaś sobie na małą uwagę - na sąsiednim forum wprowadziliśmy ciszę przedwyborczą, rozpoczynającą się cztery lata przed każdymi wyborami. Od razu zrobiło się jakoś sympatyczniej, transfer zmalał, kilku trolli zniknęło jak sen złoty, kilku zresocjalizowało się tak, że aż miło poczytać ich wypowiedzi. Pretensji wogóle nie było. Serdecznie polecam :D
Ale sa lepsze i gorsze kraje, oczywiscie, ze nikt nie znajdzie swojej arkadii, ale na pewno zna jakis kraj, gdzie, jak mu sie wydaje/wie, zyloby mu sie lepiej;)
Ja tutaj tez do nikogo zadnych pretensji nie mam. To ze ktos ma inne poglady zmusza mnie tylko (o ile cos uwazam za bledne) do znalezienia jakis argumentow, potwierdzajacych moja opinie:p Zreszta ta dyskusja to juz chyba jest nr3...moze 4 (?), wiec jak widac temat jest popularny (glownie wsrod 2 userow:mrgreen:);)Cytat:
Pretensji wogóle nie było.
Oglądałem "na żywo".. i o ile wszystkie wystapienia tzw. polityków puszczam mimo uszu to po pierwsze zdziwienie ogarnęło mnie na widok tytułu i napisu "na żywo" w TVN24 - co jak co ale ta stacja raczej oszczędza czas.. wystąpienie Prof. Bartoszewskiego obejrzałem całe (sporo ponad godzinę) i naprawdę jestem pod dużym wrażeniem.. szkoda że nastepne pokolenie polityków nie ma takich zasad jak Prof. Bartoszewski, bo akurat jego trudno podejrzewac o jakieś osobiste korzyści wynikające z całej działalności publicznej.. jak porównuję takich ludzi jak on do obecnie "pierwszej" ligi to chce się rzygać po pierwszych słowach tych naszych politycznych "elit" .. Chociaż może jak Bartoszewski ma być doradcą nowego rządu to jest jakaś nadzieja że w Europie przestaniemy być pośmiewiskiem wszystkich..
Tak Prof. Bartoszewski jest autorytetem nie tylko w kraju.
Tomasz Golinski - znasz historie tego czowieka więc czemu takie herezje piszesz ;)
Jedna z kaczek skończyła prawo pracy a ministrem sprawiedliwości była, a dalej..... nawet mi przez gardło nie przejdzie ;)
ja go też raz fociłem, jak był w Gdańsku ;)
http://www.kasprzakleonard.home.pl/w.../areopag-2006/
Mądry człowiek i mądrze mówi (z jajem) ;)