Kluczowe słowo w twojej wypowiedzi : :D
Jakby w PL były fiordy, to i z gradobicia bym się cieszył :D
Wersja do druku
krople super.
a norwegia przepiękna sama w sobie więc godziwa modelka.
To juz ostatnie zdjecia z miasta;) Pierwsze trzy zrobione na podmiejskim kempingu. Jak (mam nadzieje) widac miejsce warte zobaczenia:mrgreen: #78 poza zmniejszeniem i wyostrzeniem nie tykalem w PSie, zeby pokazac jakie bywaja kolory w Norwegii:)
75)
76)
77)
78 )
79)
80)
81)
82)
83)
Hmm, widze ze ostatnia seria nie jest najlepsza, no trudno;) Jutro czesc dalsza z Rogalandu, bedzie Pulpit Rock:)
Kilka zdjec z wycieczki na Preikestolen (Puplit Rock) - skale w ksztalcie szescianu, ktorego 3 sciany opadaja przez 600m pionowo do fiordu.
84)Preikestolenhytta, schronisko i parking na poczatku szlaku
85)
86)
87) Pulpit
88) Widok na Lysefjord w kierunku Lysebotn
89)
90)
91)
92)
88 bardzo mi się podoba. Po prostu bajeczne :)
88 ma coś co pobudza wyobraźnię, dla mnie to krajobraz jak z powieści Tolkina.
75 mozna by inaczej skadrowac,duzo dolu gdzie nic specjalnego nie ma
77 osobiscie widzial bym w kwadracie bo calkiem fajne chmury,statek zbedny wysteplowac a wysepka mniej wiecej w lewym dolnym rogu
78 chyba niedocenione a bardzo fajne odbicie chmur w szybach+kolory tych chmur,pogratulowac
87 i 88 dziwnie wyszly tam chmury,jakos tak plasko dla mnie,moze ten rodzaj chmur tak ma lub regionalnie to tak wyglada,stad bym kadrowal tak by bylo ich mniej.
Pogratulowac wycieczki :)
Zdjecia z kolejnej wycieczki, tym razem na Kjeragbolten-kulisty glaz wcisniety w szczeline, ktory wisi kilometr nad ziemia:) Wrazenia z niego sa niesamowite;) Przy okazji sa ta juz ostatnie zdjecia z Rogalandu. Niedlugo krotka seria z Hordalandu;)
93)
94)
95)Ktos juz widzi Kjeragbolten?:)
96)
97)
98 )
99)
100) Widok z kulki do tylu, w kierunku fiordu. Biala smuga po lewej to jeden z kilku wodospadow w okolicy:)
101)
102) Widok na Lysefjord z Lysebotn