Prędzej daje możliwość swobodnego zmieniania kadru pion-poziom, bo pochylać to się raczej bez głowicy nie da.
Wersja do druku
Prędzej daje możliwość swobodnego zmieniania kadru pion-poziom, bo pochylać to się raczej bez głowicy nie da.
Jedzie do mnie Manfrotto 681B, potem dojedzie Manfrotto 486RC2 COMPACT głowica kulowa i odnośnie głowicy mam pytanie, czy ta się sprawdzi, czy może wybrać coś droższego?
Mam 681B i bardzo sobie chwale co do glowicy to uzywam glowice ze statywu ( 055xprob) Benro B-2
Szukałem na foru i nie znalazłem.
Czy ktoś z kolegów ma praktyczne doświadczenia z carbonowymi monopodami:
Benro MC-68 n6
Benro MC-91 n6
interesuje mnie sztywność monopodu oraz solidność, skuteczność i jakość zacisków blokujących segmenty monopodu.
Wirtualnych geniuszy-teoretyków błagam by powstrzymali się od dzielenia się swoją wybitną wiedzą.
A wszystkim realnym użytkownikom będę serdecznie wdzięczny za uwagi i opinie. Wiem do czego sluży monopod i prosze o ocene produktu a nie dywagacje o mnopodzie jako zjawisku przyrodniczym.
Comatus. Rzeczywiscie mialo byc BH-2. Glowica spisuje sie super na zestawie 70-200/2,8 + TCx2 + 40D nawet nie drgnie. Do mieszka makro tez jej uzywam i jestem bardzo zadowolony.
Dzięki. Jestem już coraz bliżej zakupu :-)
Witam. Troszkę odgrzebuję temat - chciałbym prosić użytkowników monopodu Velbon RUP-L43 o opinie. Wiem,że wadą tego sprzętu jest brak szybkozłączki oraz możliwości wymiany głowicy. Jednak kusi mnie (do używania z krótszą optyką, gdzie nie ma obejmy na obiektyw) ta głowiczka, która jest. Chcę go używać z 1D/40D + 70-200( z obejmą),17-40,50 i 80 mm. Ta głowica da radę utrzymać takie zestawy?
ja bym kupował z wymienną głowicą
zobaczysz że po kilku razach zacznie być upierdliwe latanie głowicy w każdą stronę i odkręcenie całego monopoda