Pierwszy post tego wątku .
Wersja do druku
ja kupiłem ładowarkę philips scb7075 i bardzo ją sobie chwalę.ładuję 2500mAh w max 30min, ma wbudowany wiatrak chłodzący akumulatory, wyświetlacz. używam aku philipsa(tych dodanych do ładowarki) oraz duracell 1800mAh i planuje kupić jeszcze 2 komplety sanyo enloop...
Po krótkim zastanowieniu..., jaki zestaw wybrać do mocnej lampy (580EXII) oraz aby wykorzystać do innych typów akumulatorów (R14, R20). Zamówiłem ładowarkę BC900, a po paluszki ENELOOP jade jutro do fotojokera.
Pozdrawiam wszystkich i dziękuje za podpowiedzi.
P.S. Wyjmując z pudełka naładować czy rozładować (nie jestem pewien)?
Chodzi mi o formowanie. Bo jak wiemy są gotowe do użycia.
Tak szybko jeszcze chyba nigdy nie otrzymałem odpowiedzi.
Dziękuje Tomasz.
Od dzis stalem sie posiadaczem tego sprzetu i mam kilka pytan.
Czy ktos ma dluzsza wersje instrukcji po Polsku?
Bo wyglada na to ze w tej malej ksiazece jest wiecej opisu nie w tej co jest po Polsku?
Dzialanie wyglada troche skaplikowanie po pierwszym przeczytaniu i przy oslabieniu orgnizmu przeziebieniem.
Jak postepowac z akumulatoram juz uzwanymi wczesniej, a jak pierwszy raz ladowanymi, czy odrazu ladowac, rozladowac, odswiezac i ktore?
Jak sprawdzic pojemnosc akumlatora i jak ja pokaze ladowarka skoro pokazuje tylko 3 liczby a pojmnosc jest w czterech liczbach, chyba ze nie pokazuje ostaniej?
Kupowałem ostatnio dla szwagra BC-900, to samo co BC-700, tylko z dodatkami ;-)
instrukcja w załączniku.
http://rapidshare.com/files/10382547...-_iCharger.rar
Jeśli masz czas to pierwszy raz ładuj (używane aku) w trybie TEST, gdzie ładowarka naładuje-rozładuje-naładuje i przybliży ich pojemność.
Tryb testowania (test)
W trybie testowym akumulatory zostaną najpierw naładowane a następnie rozładowane aby określić ich pojemność. W końcu, akumulatorki zostaną naładowane ponownie a ich pojemność (w mAh) lub (Ah) zostanie określona i pokazana na wyświetlaczu LCD po zakończeniu procesu rozładowywania.
Poprzez naciśnięcie klawisza „MODE” w ciągu 8 sekund od włożenia akumulatorków możemy wybrać tryb testowy (przycisk „MODE” musi być najpierw wciśnięty i przytrzymany przez
ok. 1 sekundę aby aktywować funkcje wyboru trybu pracy ładowarki. Wielokrotne naciskanie przycisku „MODE” umożliwi przełączanie między trybami pracy: „Charge", "Discharge”, „Refresh" oraz „TEST”).
I jakim pradem ladowac 200?
Ja ładuję najczęściej na 200 a jak się spieszę to na 700. Jak na razie nic złego z aku się nie dzieje ( enelop i recyko ).