Ja juz nie handluje sprzetem - nikogo nie oszukuje ;)
Wersja do druku
Ja juz nie handluje sprzetem - nikogo nie oszukuje ;)
Naprawdę nie interesuje mnie ile szkieł sprzeda Sigma. Interesuje mnie natomiast aby robiła te szkła jak najlepsze i jak najtańsze. I każda inna firma. Dla nas to tylko lepiej.
Ale nie jestem zaślepionym fanboyem - i jeśli jutro jakaś firma z Chin czy Korei wypuści dobre szkło do Canona - to rozważę jego zakup.
Dlaczego mam się ograniczać tylko do szkieł systemowych?
Ja nie twierdze ze szkla Canona to jedny sluszny wybor .. niestety w przypadku 50/1.4 oraz 35/1.4 Sigmy ich AF bardzo zawodzi, a ze Tamron nie ma takiej optyki, wiec pozostaje Canon.
KOGO ten AF zawodzi? Bo znam wiele opinii że nie ma z nim problemów. Ja też nie mam problemów. KOGO zatem zawodzi? Niektórych użytkowników? Znam też opinie niektórych użytkowników szkieł Canona (w tym L) że ich również AF zawodzi.
Widzisz? I tak można w kółko.
Tamron bywa, że ma lepszą optykę od Sigmy - przykładem ostrzejsze 70-200. Być może w nowej generacji Sigma poprawiła ostrość ale od pierwszej generacji Sigmowego 70-200 Tamron był ostrzejszy.
rekin i tu tez Cie prosze o nie trollowanie w tym stylu ;)
"Jedyna miłość, jedyny mój cel to L..." :) Tiaaaaaa... :) "Świat dorosłych" - tak? :D
No to właśnie powinieneś poszukać sobie czegoś innego niż L bo wiele osób narzeka na AF w L-kach. :)
Jak juz wspomnialem - dla Ciebie Sigma moze byc super.. dla mnie szkoda kasy na sprzet ktory jest niepewny. Niepewny czyli taki, gdzie procent obiektywow ktore zle ustawiaja ustrosc wynosi 70% calej puli. Jak dla mnie to troche kiepsko z powtarzalnoscia. No i co mam Ci pokazac? Foty z przestrzelona ostroscia? Zlituj sie ...