wstal, obudzil i sprawdzil newsy :)
Wersja do druku
wstal, obudzil i sprawdzil newsy :)
Zdjecia moim zdaniem sa ostre 1:1 .. jak juz mowilem.. nie jestem fanem przeostrzania. Ale jak ktos lubi to zrobi to sobie w PS'ie.
Nie rozumiem rowniez nazekan ze Canon dal ciala i nikt go nie kupi bo przy Nikonie wypada blado.. chwila chwila.. przy ktorym Nikonie? D50? :shock: Bo na moj gust to ta klasa sprzetu.
D80 czy A100 od Sonolty moim zdaniem sa, jesli nie segment, to przynajmniej "pol" wyzej.
Minolta (a teraz Sony) zawsze w danej klasie sprzetu dawala parametry wyzsze niz konkurencja. D80 jest kontynuacja serii D70/70s, a ta plasowala sie raczej wyzej niz 300D/350D ... nie byla przeciez konkurencja dla najtanszych dSLR'ow Canona tylko wykradala klientow ktorzy mysleli o sprzecie nieco bardziej zaawansowanym, takim jak 20D i 30D.
Wiec nie wiem co porownujecie i co to za oburzenie? Wy kupowac 400D nie musicie.. przeciez macie czym zdjecia robic. Nie widze logicznego wyjasnienia dla przesiadki z 350D na 400D .. to tak jak zmienic Fiata 126p na Bis'a :mrgreen:
WOW jestem pod wrażeniem zmian! Naprawdę pokombinowali - nie jak z 30D!
10 MPix - musieli, bo D80 i A100
AntiDust - też mus:)
Dla mnie najważniejsza zmiana to AF z wykorzystywaniem f<2.8 i duuuży ekran!
Brawo Canon!
Dokładnie. "Półki" się przewartościowują.Cytat:
Zamieszczone przez Czacha
Thorin to już zauważył:
"mysle ze Canon, cenowo by zachowac zyski przeskoczyl o jedna polke, w zeszlym roku szumnie zapowiadano 3000d, jednak nigdzie ni widu ni slychu o tym modelu, te 400d bedzie chyba konkurencja bardziej dla d50 niz dla d80, miejsce dawnego trabanta zajmuje 30d a na miejsce 10d wskoczyl pelnoklatkowy 5d (ceny przy wyjsciu tamtych modeli a tych dzisiejszych sa bardzo podobne wszakze) i chyba tak nalezy tlumaczyc tez ten brak rewolucji."
Pójdę dalej i powiem że nie widzę uzasadnienia dla przesiadki z 300D na 350D/400D.Cytat:
Trabant mimo iż trochę upierdliwy w użyciu, to zawsze wygodniejszy niż te Maluchy :-)
No dokładnie tak ma być nawet pozycjonowanie jest jak trzeba takie ni to D50 ale właściwie lepsze, bo 10Mp no niby gorszy od D80 ale nie dokońca bo ma większy bufor i antidust to samo jeśli chodzi o AlFę. Klasyka u Canona:mrgreen: .Cytat:
Mi też się aparacik podoba. AF szczególnie. Z resztą jakoś daję sobie radę w 350D. Nie wiem jak sprawuje się wyświetlanie ustawień na głównym LCD. Widać, że są one wyświetlane czarne na białym, w sposób dość kontrastowy, ale czy włączone jest wówczas podświetlenie (baterie!) i czy cokolwiek z tego widać na słońcu?
Popieram.Cytat:
Dla kogoś kto dopiero zaczyna przygodę z D-SLR ten 400D bedzie całkiem dobrym sprzętem na początek.Słabą ergonomię zniweluje dokupując grip i jakoś w rączce bedzie leżał. Ci jednak ,którzy posiadają 300D lub 350D bedą patrzyli w kierunku 30D lub 5D.
Ja jako użytkownik 300D na 100% nie przesiąde sie na te niewygodne body.Cytat:
Zamieszczone przez gwozdzt
Takie porównywanie do D80 to nagminne jest, porównujący zapominają o entry level nikona który nie umywa się do entry level canona...... a D80 moim zdaniem to klrok w tył w stosunku do D70s .... X-sync 1/200 zamiast 1/500 , 1/4000 zamiast 1/8000 ...To wyraźny krok w tył mimo kilku zmian na lepsze .... taki entry level za 4000pln
raczej nikt kto ma 350D nie bedzie patrzyl na 5D to jest 3x drozsze ;-) nie wiem czy ktos tu wposminal o cenach .. czy tylko przekrzykujecie sie na modele?
musicie pamietac ze w 99% (w PL) o zakupie puszki decyduje cena... ja bym przeciez w zyciu nie kupil 20D tylko jedynke... zreszta chyba jak wszyscy, no prawie wszyscy ;-)
poza tym 350D czy 400D czy tez moze 1ds - sam zdjec nie zrobi wiec zamiast sie tu meczyc i tracic wzrok lepiej byscie pomysleli o jakims nowym Battlu :mrgreen: - i wzieli sie za cos konstruktywnego :twisted:
do zdjec panowie i panie - do roboty !
Cytat:
Zamieszczone przez popmart
D80 ma migawke mechaniczna sterowana elektronicznie, D70s mial migawke elektroniczna hybrydowa. Zastosowanie migawki czysto mechanicznej to spory krok do przodu...