i ja, i ja
1. Jac
2. Tomasz Golinski
3. swiderski
4. Michal-Czuba
5. adamek
6. Robert31-R1
7. Routlaw
8. Dexxim
9. Nemeo
[...]
50. JSK
51. yogi-bear
52. MaciekCi
53. storm
54. fotograf
55. Elandril
56. Jerry99
57. Eddie
58. mirkoa
Wersja do druku
i ja, i ja
1. Jac
2. Tomasz Golinski
3. swiderski
4. Michal-Czuba
5. adamek
6. Robert31-R1
7. Routlaw
8. Dexxim
9. Nemeo
[...]
50. JSK
51. yogi-bear
52. MaciekCi
53. storm
54. fotograf
55. Elandril
56. Jerry99
57. Eddie
58. mirkoa
Czy wszystkie grupy / po 10 uczestników / bedą miały ten sam temat, czy do każdej grupy będziesz wymyślał inny temat ?Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Po mojemu w eliminacjach powinien być jeden temat dla wszystkich. Konkretny i jasno sprecyzowany.
Aby maksymalnie uśrednić poziom wszystkich grup i nie dochodziło do sytuacji w której z jednej grupy wychodzą dwa gnioty bo nie ma konkurencji a z innej grupy nie wychodzi bardzo dobre zdjęcie bo konkurencja jest duża to proponuję małą poprawkę przy podziale na grupy:
Wszystkie zdjęcia które zostaną zgłoszone należy poddać wstępnej ocenie przez moderatorów (na podstawie ich własnego gustu/widzimisię). Następnie wyznaczamy ilość grup, dla przykładu powiedzmy że niech ich będzie 5. Teraz najlepsze zdjęcie wrzucamy do grupy 1, kolejne niżej ocenione do 2, następne do 3 itd. Kiedy kolejne wrzucimy do ostatniej grupy 5 to następne już idzie do grupy 1 itd. Dzięki temu przydział będzie statystycznie sprawiedliwy. Jak ktoś lubi piłkarskie porównania to w podobny sposób ustawia się drużyny w grupach na MŚ według rankingu FIFA :)
Popieram, to dobry pomysł, dający gwarancję, że na wyższe etapy turnieju nie dostaną się zdjęcia - "kaszany".Cytat:
Zamieszczone przez MMM
A moim zdaniem pozostawienie wszytskiego w rękach losu i poniekąd przypadku, jest zdecydowanie lepsze. Tak to bywa w systemie pucharowym że ze słabszej grupy może awansować Tobago a z grupy śmierci odpadnie Anglia... Zastanowił bym się raczej nad rozwiązniem w postaci "dzikiego biletu" dla jednego zdjęcia, które nie przeszło, a ze wszech miar zasługiwało... Np.: do następnej tury przechodzą zwycięscy oraz jedno (lub dwa) "odpadające" zdjęcie z największą liczbą oddanych głosów...Cytat:
Zamieszczone przez Nemeo
Niech i tak bedzie, przygotuje dla moderatorow wykaz wszytkich zdjec zeby sobie mogli je pooceniac i posegregowc (o ile bedzie im sie chcialo ;-) ), no i wedlug ich sugesti ulozymy grupy...
EDIT: ibsen tez ma troche racji ;-)
Dobra jednak nie wezme udzialu bo nie mam aparatu, wiec wypisuje sie :(
podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami.Cytat:
Zamieszczone przez ibsen
a.