Odp: Black Friday - promocje sprzętu, okazje.
Co to za firma Palo? Nie znam. Kupić tanio i dobrze to kupić dwa razy, pierwszy raz tanio a drugi raz dobrze. Odnośnie wyboru aparatu podejmując decyzję o warto zrobić rozeznanie jeśli chodzi o zasilanie czyli dostępność i funkcjonalność zamienników, możliwość zainstalowania dummy battery i zasilania z zewnętrznego źródła jak power bank czy zasilanie sieciowe oraz czy jest możliwość zasilania aparatu przez USB co jest jednak mniej wygodne niż przez dummy battery ale może służyć jako backup w przypadku rozładowania baterii w slocie. Znając Canona pewne opcje będą niedostępne :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Przemek_PC
Co to za firma Palo? Nie znam. Kupić tanio i dobrze to kupić dwa razy, pierwszy raz tanio a drugi raz dobrze. Odnośnie wyboru aparatu podejmując decyzję o warto zrobić rozeznanie jeśli chodzi o zasilanie czyli dostępność i funkcjonalność zamienników, możliwość zainstalowania dummy battery i zasilania z zewnętrznego źródła jak power bank czy zasilanie sieciowe oraz czy jest możliwość zasilania aparatu przez USB co jest jednak mniej wygodne niż przez dummy battery ale może służyć jako backup w przypadku rozładowania baterii w slocie. Znając Canona pewne opcje będą niedostępne :)
Baterie bateriami, ale ładowarka mii się spodobała i działa. https://pl.aliexpress.com/item/32893...d=dSZSRaSvB2QU
Mam jeszcze identyczne ładowarki do LP-E6 i LP-E12. Wszystkie identyczne, zwarte, lekkie, z własnym kablem USB, wejściami USB micro, USB-C i z wyjściem USB jako power bank. Nie należy trzymać baterii w niepodłączonej do zasilania ładowarce, bo się rozładują, a gdy ma służyć jako power bank, to dopiero wtedy trzeba baterię włożyć.
Cytat:
Zamieszczone przez
Przemek_PC
Odnośnie wyboru aparatu podejmując decyzję o warto zrobić rozeznanie jeśli chodzi o zasilanie czyli dostępność i funkcjonalność zamienników, możliwość zainstalowania dummy battery i zasilania z zewnętrznego źródła jak power bank czy zasilanie sieciowe oraz czy jest możliwość zasilania aparatu przez USB co jest jednak mniej wygodne niż przez dummy battery ale może służyć jako backup w przypadku rozładowania baterii w slocie. Znając Canona pewne opcje będą niedostępne :)
R10 ma w gripie przy krawędzi gniazda baterii jakiś otwór z gumową zaślepką, ale to nie będzie rozwiązanie znane z M5, w którym zaślepka do wejścia wtyczki do fałszywej baterii jest w centrum drzwiczek, więc z całą pewnością rozwiązania od M5 się nie da zastosować, a na pewno nie w całości.
Ale przynajmniej osłonę przeciwsłoneczną od EF-M 15-45 da się założyć na zapchajdziurę RF-S 18-45 :D
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Żaden zamiennik LP-E17, nawet Patona, nie będzie pokazywał stanu naładowania, i nie będzie ładowalny w oryginalnej ładowarce Canon.
Pozwolę sobie nie zgodzić się z powyższym zdaniem. Mam zamiennik Newell Plus LP-E17 i w M3 oraz M6 normalnie pokazuje stan naładowania oraz pozwala się ładować o oryginalnej ładowarce.
Cytat:
Zamieszczone przez
bakulik
Pozwolę sobie nie zgodzić się z powyższym zdaniem. Mam zamiennik Newell Plus LP-E17 i w M3 oraz M6 normalnie pokazuje stan naładowania oraz pozwala się ładować o oryginalnej ładowarce.
Szukałem ostatnio na Allegro zamienników LP-E17 i przy wszystkich było zastrzeżenie, że nie pokazują stanu w aparacie i nie można ich ładować w oryginalnej ładowarce.
Zwykły Newell:
https://allegro.pl/oferta/akumulator...0d-11515505045
Patona Platinium:
https://allegro.pl/oferta/akumulator...9-99b3eb0d2d9b
O zamienniku LP-E17 Newell Plus pierwsze słyszę, ale dobrze wiedzieć, pod warunkiem, że w nowszych aparatach mu to zaawansowanie nie przechodzi.
Na cyfrowe.pl jest info o wycofaniu modelu z produkcji:
https://www.cyfrowe.pl/akumulator-ne...17-plus-p.html
a więc wygląda na to, że nasza kochana inaczej firma znowu zadbała o swoje zasrane interesy :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
protecta kupiłem jeszcze godzinę temu 11:08 (11:52 potwierdzenie) - też studiowałem z uwagą ten marketingowy bełkot wyszło mi że protecty to nowsza seria (ale które sa lepsze? to niestety nie wyszło)
Ja kupowałem 2h temu i teraz anulowali mi zamówienie :evil:
Póki co, jedno z dwóch.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Ja kupowałem 2h temu i teraz anulowali mi zamówienie :evil:
Póki co, jedno z dwóch.
mi za to przysłali potwierdzenie że towar jest na magazynie i wyślą zwykle na drugi dzień - zobaczymy w poniedziałek :mrgreen: kupiłem bardziej dla sportu (w końcu jakaś promocja na miarę czarnego piątku zza wielkiej wody, a nie jakaś popierdułka typu rabat 10% na wtyczce za 30 złotych w czym celują nasi wielcy biznesmeni) dwie baterie zwykle mi starczają na jeden dzień, ale jak przypomniałem sobie cenę zamiennika newella który dokupiłem przy zakupie korpusu to stwierdziłem że przy tej cenie :mrgreen: jeszcze jedna bateria nie zaszkodzi
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Żaden zamiennik LP-E17, nawet Patona, nie będzie pokazywał stanu naładowania, i nie będzie ładowalny w oryginalnej ładowarce Canon.
Wiedziałem to zamawiając nawet robiłem research w tej materii
Cytat:
Zamieszczone przez
bakulik
Tu mnie kolega zaskoczył,jeśli to newell plus to chyba już zniknął z rynku
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
JERONIMO1
Tu mnie kolega zaskoczył,jeśli to newell plus to chyba już zniknął z rynku
Jak bum, cyk, cyk, słowo honoru!
Załącznik 9674
Kupowałem w zeszłym roku w czerwcu, od tamtej chwili się nie interesowałem, ale faktycznie nie ma już ofert tego modelu, więc z tego czy innego powodu został wycofany. A kupiłem właśnie dlatego, że w opisie stało, iż daje się ładować w ładowarce Canona i pokazuje stan naładowania w aparacie.
Gdy kupiłem M6 mark II to ten Newell był po 149 PLN i w rezultacie kupiłem oryginał Canona za 198 PLN. Pierwszy raz w życiu :mrgreen: