Odp: EOS R - pierwsze wrażenia i ask me anything
CameraRAW 11.1 obsługuje.
Czy w trybie M można ustawić korektę ekspozycji, tak by działa w odniesieniu do autoISO?
W trybie M nie, ale w trybie FV tak. Jest korekta z autoiso.
Dzięki. Ściągnę sobie instrukcję w takim razie i poczytam dokładnie co to za tryb :)
Cytat:
Zamieszczone przez
RadOs41
A czy PS6 obsługuje RAW-y z tej puszki? Oczywiście bez wcześniejszej ich konwersji do tiff lub dng.
CS6 skończył wsparcie dla nowych plików raw jakieś kilkanaście puszek temu :) pozostaje dng converter lub zmiana odrawiacza.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Czy w trybie M można ustawić korektę ekspozycji, tak by działa w odniesieniu do autoISO?
Oczywiscie.
Canon długo z tym zwlekał, ale od 6D2 juz tak można :)
yyyyy ale jak w trybie M w eRce zmienić? Są dwa kołka nastaw. Bangi w trybie FV wybierasz sobie 4 parametry kółkiem i każdy możesz zmieniać kiedy chcesz. Czas, przysłona, ISO( autoISO ) korekta ekspozycji.
Cytat:
Zamieszczone przez
KNC
Oczywiscie.
Canon długo z tym zwlekał, ale od 6D2 juz tak można :)
Wiem właśnie, bo 6d mk ii mam.
Cytat:
Zamieszczone przez
robertskc7
yyyyy ale jak w trybie M w eRce zmienić? Są dwa kołka nastaw. Bangi w trybie FV wybierasz sobie 4 parametry kółkiem i każdy możesz zmieniać kiedy chcesz. Czas, przysłona, ISO( autoISO ) korekta ekspozycji.
jeśli pytasz o to jak zmienić korektę ekspozycji w auto iso w mtrybie M to ja mam jeden z tylnych przycisków zaprogramowany do kompensacji ekspozycji - przytrzymuję go kciukiem i kołem pod palcem wskazującycm zmieniam korektę.
Cytat:
Zamieszczone przez
robertskc7
CameraRAW 11.1 obsługuje.
No to klops. PS6 nie obsługuje wtyczki ACR11 (tylko do 9.1.1).
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
CS6 skończył wsparcie dla nowych plików raw jakieś kilkanaście puszek temu :) ...
To wiem, już nie obsługiwał C80d. Pozostają stare graty :D i CS6