Niektóre sample na Dpreview miło pooglądać, ale zdecydowana większość jest ciasnymi portretami, które niewiele mówią o szkle prócz tego, że jest ostre. Ciekawe, jak wypadnie w porównaniu z czymś, co ładnie maluje :)
Wersja do druku
Niektóre sample na Dpreview miło pooglądać, ale zdecydowana większość jest ciasnymi portretami, które niewiele mówią o szkle prócz tego, że jest ostre. Ciekawe, jak wypadnie w porównaniu z czymś, co ładnie maluje :)
Ja też zapatruje się na tą sigme. Zobaczmy jak ułożą się jej ceny na wiosne i pewnie od razu nie sprzedam mojej 85L ale porównam sobie i wybiore. U mnie skuteczność AF bedzie ważniejsza od rozdzielczości bo co mi po dobrej rozdzielczości jak zdjęcie nietrafione.
Zapomniałeś wspomnieć o magii :mrgreen:
Ale wracając do Sigmy 85/1.4 Art.. coś pięknego.
Mam teraz niezły kalambur, czy nie sprzedać C85/1.8 oraz 135L i zanabyć S85/1.4 Art.
Wiadomo już co z ceną? nigdzie nie mogę doszukać się informacji ile to to cudeńko ma kosztować (?)
*EDIT*
Dobra, już znalazłem.
W juesej za 1200$ są preordery.
To w cebulandii po doliczeniu podatków od wszystkiego co się da, wyjdzie pewnie lekko 6000 pln...
No coś Ty. 4990 zł będzie u nas, za jakieś 3 tygodnie pewnie. Dystrybutor się postarał :)
I ta cena to kapitalna wiadomość... Czuje, że pójdzie jak ciepłe bułki!