Odp: [Leon007] Galeria konwersacyjna
To z mojego ulubionego obiektywu Zeiss Planar 1,4/85 ZE - już rozmawialiśmy. Ten ze srebrnym końcem. I do tego canon 5D nic nie mający, nawet dodatkowych literek. Sprzęt starego stolarza.
Wiecie, że ostatnio szukałem szerokiego kąta z tej serii ZE, najchętniej Distagona 2,8/21. I nie ma. Wraz z pojawieniem się canona R ta rasa obiektywów wymarła. Nawet używki nie widziałem.
Trend podpinania m42, PK, leicowskich szkieł, zaczął się dużo wcześniej, bez koniecznych przeróbek, w zasadzie od wypuszczenia chyba pierwszego a7 Sony oraz Fuji xpro1.
Cytat:
Zamieszczone przez
cybulski
Tutaj przypomniała mi się scenka, gdy moi synowie byli bardzo mali, jechaliśmy samochodem przez pola, siedząc z tyłu patrzyli przez okna samochodu na dwie różne strony.
Nagle jeden woła - O krowa!
Na to drugi odpowiada - Nie ! to Pani na rowerze.
Taka odchyłka często mieści się w zakresie błędu statystycznego :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Taka odchyłka często mieści się w zakresie błędu statystycznego :mrgreen:
U Ciebie też zaraz napiszę inną sytuację z młodszym synem, gdy miał chyba 2 lata :)
1 załącznik(ów)
Takie sobie zabawy
nr62
Załącznik 14383
2 załącznik(ów)
Kurczę... Wiedziałem, jak się to coś nazywa. Ale mi wyleciało z głowy :mrgreen: Jest to w każdym razie zioło lecznicze. Same zdjęcia mają wręcz urzekający brak głębi ostrości.
Fakt. Fajne to jest, a co do badyli, to każdy jest leczniczy, tylko nie do wszystkiego żeśmy doszli ;)
To ma takie fioletowo-różowe kwiatki zanim przekwitnie.
A może żółte?
2 załącznik(ów)
Bociany mają niebieskie oczy.
nr 65
Załącznik 14711
A tu bocian w pozycji kiwi.
nr 66
Załącznik 14712