Odp: Canon 6D - zestaw obiektywów
Czyli jak zawsze wychodzi na to, że to co komu potrzebne tego używa.
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
no to u mnie "wylot" zaliczyła właśnie 85-tka
Mnie 85-tka bardziej podobała się na 50D. Teraz jakoś tak nijak, ani to blisko ani daleko. Czekam na lepszą pogodę, żeby zrobić prawie identyczne zdjęcia jak wtedy kiedy miałem 50D. Zobaczę czy osiągnę podobny rezultat lub chociaż coś co mi się spodoba. Tutaj gość robi świetne fotki 135-tką: https://adriancmurray.com/the-gear/
Cytat:
Zamieszczone przez
atze
Mnie 85-tka bardziej podobała się na 50D. Teraz jakoś tak nijak, ani to blisko ani daleko. Czekam na lepszą pogodę, żeby zrobić prawie identyczne zdjęcia jak wtedy kiedy miałem 50D. Zobaczę czy osiągnę podobny rezultat lub chociaż coś co mi się spodoba. Tutaj gość robi świetne fotki 135-tką:
https://adriancmurray.com/the-gear/
Dokładnie 85 mm na Cropie bardzo fajnie mi się sprawdza za to 50 mm średnio lubiana do tej pory. Zobaczymy jak to będzie na FF. Jak kolega nadmnienia 50 jest wolna 85 to zupełnie inna bajka no i na FF ponoć dostaje skrzydeł, a tak w ogóle to marzy mi się 135 f2,0 L
Cytat:
Zamieszczone przez
PRZEMOLO79
Dokładnie 85 mm na Cropie bardzo fajnie mi się sprawdza za to 50 mm średnio lubiana do tej pory. Zobaczymy jak to będzie na FF. Jak kolega nadmnienia 50 jest wolna 85 to zupełnie inna bajka no i na FF ponoć dostaje skrzydeł, a tak w ogóle to marzy mi się 135 f2,0 L
co Wy wszyscy z ta szybkością :D to nie jest najwazniejsze (zaznaczam, dla mnie w tej ogniskowej), 50mm f/1.2 tez nie jest demonem szybkości ale obrazek rekompensuje baaaardzo dużo, a co do posiadania 85mm f/1.8 i 135 f/2.0, to ten pierwszy lezakował spokojnie w torbie gdy 135 był regularnie podpinany pod body:mrgreen:
Czy warto kupić 35 1.4 z roku 2010(UY)/2011(UZ)? Czy od zawsze ten obiektyw jest produkowany tak samo i rok nie ma znaczenia? Czy może w którymś roku coś na linii produkcyjnej się zrąbało i wyszła seria z problemami. Wiadomo, że lepiej kupić najnowszą produkcję ale patrząc na używki to tylko takie chodzą w cenie do 3,5tys.
Nie kupiłbym 6 letniego szkła za3,5 jak nowka w euro AGD jest za ok 3,8 i na raty 0%
Sorry namotalem niestety 4,8
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
Nie kupiłbym 6 letniego szkła za3,5 jak nowka w euro AGD jest za ok 3,8 i na raty 0%
Ja widzę 4900, ale może źle patrzę....
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Ja widzę 4900, ale może źle patrzę....
4899 :)
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
Sorry namotalem niestety 4,8
tombas czy w takiej sytuacji też byś nie kupił 6-letniego za 3500zł?
Gdyby tylko Canon zrobil takiego 24-70/2.8 ale z IS to sprzedaje natychmiast stalki, zmieniam prace, biore kredyt i kupuje. Nie musi byc lepszy optycznie od obecnego. Byleby stabilizacja byla. Wtedy do 6d bylby praktycznie przyspawany.