Odp: [Irek07] Nie tylko ptaki....
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Zatem najlepiej w zwykły dzień o wschodzie, teraz o całkiem znośnej porze jest
A wiesz że mam zamiar jutro ( jeśli pogoda jeszcze dopisze ) spróbować. Małym utrudnieniem jest fakt że muszę wziąć ze sobą psa, nie ma innej opcji, niestety :)
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Jaskółki bardzo fajne. Jeśli masz stały dostęp, to teraz można jeszcze próbować sfotografować fajną scenę, gdy "zatrzymują" się w powietrzu dziobem w dziób i przekazują młodej muchę.
Co do jaskółek to po paru miesiącach prób ( i błędów ) doszedłem do wniosku że jedynym rozsądnym sposobem jest łapać je kiedy lądują na przewodach. Wtedy zwalniają i rozkładają ogon. Powiedzmy że dzisiaj się w miarę udało.
A tak w ogóle to jest jedna jaskółka, dwie kolejne klatki w dwuklatkowej serii :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
A wiesz że mam zamiar jutro
No cóż, z planów jak zwykle wyszło... Ale przynajmniej był czas na co innego, czyli.... " Dereniówka - początek " :) Jeżeli próbowaliście kiedyś takiej chociaż dwu, trzyletniej dereniówki to wiecie o czym mówię.
167
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
No cóż, z planów jak zwykle wyszło... Ale przynajmniej był czas na co innego, czyli.... " Dereniówka - początek "
"Dereniówka" też da się wypić, u mnie żadna naleweczka za długo nie stoi... :)nawet wiśniowa.
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
"Dereniówka" też da się wypić, u mnie żadna naleweczka za długo nie stoi... :)nawet wiśniowa.
Trzeba na tyle dużo zrobić żeby zostało :) Warto "zapomnieć" chociaż o jednej butelce na przynajmniej dwa lata.... A podobno najlepsza jest po pięciu latach. Nie wiem, nie sprawdzałem. Piję właśnie ostatnią trzyletnią.
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Trzeba na tyle dużo zrobić żeby zostało :) Warto "zapomnieć" chociaż o jednej butelce na przynajmniej dwa lata.... A podobno najlepsza jest po pięciu latach. Nie wiem, nie sprawdzałem. Piję właśnie ostatnią trzyletnią.
Zapomnij o niej... a nie już za późno :-).
Cytat:
Zamieszczone przez
KrZyChUM
Zapomnij o niej... a nie już za późno :-).
Nigdy nie jest za późno.... Bądź pewien że za dwa lata wypiję Twoje zdrowie :)A przy okazji dowiem się jak smakuje pięcioletnia dereniówka.
167. - stół krzywy, wypoziomuj ;) 168 - bardzo mi się podoba złapany moment :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Boogie
167. - stół krzywy, wypoziomuj ;) 168 - bardzo mi się podoba złapany moment :)
Ten stół jest tak dziwnie krzywy że można go wyprostować tylko w PS :)
Takie czarno-białe coś lata mi koło domu od prawie trzech lat.
171