Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
matlog
Kupujesz na firmę na fakturę masz tylko gwarancję (czyli 1 rok), kupujesz na paragon jako osoba indywidualna masz drugi rok tzw rękojmi. (No chba że coś cioteczka unia z tym ostatnio zrobiła)
NIe zawsze jest to regułą, że kupując na firmę ma się tylko rok gwarancji bo firma Quantuum daje na swoje produkty 2 lata gwarancji na firmę :)
No nie zawsze, ale mówimy tu chyba o produktach Canona...
I, jak już zostało wcześniej wspomniane, drugi rok to nie rękojmia a niezgodność z umową.
Dokładnie tak, dlatego lekko powiedziawszy mam gdzieś kupowanie w PL, wolę kupić u znajomego gdzie będę miał dodatkowe 12mcy dodatkowo, w dodatku taniej jak w PL :)
Cytat:
Zamieszczone przez
lysy1980
Aaaa jeszcze mam pytanie ostatnio był odcinek online gdzie kolesie wypowiadali się na temat 6D można go gdzieś jeszcze obejrzeć ?
FPBN: Czterdziesty szósty czwartek na żywo czyli Canon 6D - Bankier.TV
Cytat:
Zamieszczone przez
Ligo
Na dzień dzisiejszy cena 6D w US startuje od $1709, czyli niewiele ponad 5300 zł.
Ja na ebayu znalazłem najtaniej z US 1850$ .....
Za to u nas w PL cena w MM jest delikatnie mówiąc lekko zawyżona Aparat CANON 6D, Lustrzanki cyfrowe - Media Markt
No w MM jest jak zwykle - dla idiotów.
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
NIe zawsze jest to regułą, że kupując na firmę ma się tylko rok gwarancji bo firma Quantuum daje na swoje produkty 2 lata gwarancji na firmę :)
Była mowa o produktach Canona, które objęte są gwarancją 12-miesięczną.
Np. Eizo daje na swoje monitory 5 lat, ale co to ma wspólnego z tym wątkiem?
Będę do znudzenia powtarzał: gwarancja jest świadczeniem dobrowolnym producenta,
równie dobrze mogłoby jej nie być wcale i wszystko byłoby zgodne z prawem.
Cytat:
Zamieszczone przez
jacab1
ale jak sie wybierze "Odbierz w markecie" i przejdzie do kasy to spada o 1000 zł :)
EDIT: sprawdzilem, ze dzieje sie tak tylko w przypadku marketu w Warszawie na Ostrobramskiej, inne markety maja rozne ceny hmmm...
ja w MM miesiąc temu za body z 24-105 dałem 9999zł, samo body kosztowało 7599, na dodatek raty 0%. MM Katowice
Cytat:
Zamieszczone przez
Zader
ale jak sie wybierze "Odbierz w markecie" i przejdzie do kasy to spada o 1000 zł :)
EDIT: sprawdzilem, ze dzieje sie tak tylko w przypadku marketu w Warszawie na Ostrobramskiej, inne markety maja rozne ceny hmmm...
7500pln to jak widzę taka standardowa cena w PL ;)
....ale czasem zdażają się takie dziwne aukcje na alledrogo :lol: aparat canon EOS 6D (2990713427) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.