Cześć, szukam plecaka turystyczno-fotograficznego.
Wymagania są takie żeby wszedł tam nieduży korpus w typie 700D i szkła 10-22, 17-85, 55-250, oraz dodatkowo było miejsce na kurtkę, jakieś kanapki, wodę, itp.
Dzięki za wszystkie sugestie.
Wersja do druku
Cześć, szukam plecaka turystyczno-fotograficznego.
Wymagania są takie żeby wszedł tam nieduży korpus w typie 700D i szkła 10-22, 17-85, 55-250, oraz dodatkowo było miejsce na kurtkę, jakieś kanapki, wodę, itp.
Dzięki za wszystkie sugestie.
Zobacz ---- Lowepro - fastpack 250.
MAF, mam 2 plecaki Lowepro z serii Rover i one dość fajnie się sprawdzają na sprzęt i dodatki jak właśnie ubranie i żarcie. Rover AW II powinien Ci wystarczyć. Jeśli chodzi dotatkowo o oddychanie pleców (siatka +stelaż) + rodzinne rzeczy w plecaku to Rover Pro 45L lepiej mi sie sprawdza, ale to już duży plecak jest, choć wciąż przepuszczany na lotnisku jako bagaż podręczny.
Żaden plecak fotograficzny nie sprawdzi się jako plecak turystyczny, i żaden plecak turystyczny nie sprawdzi się jako fotograficzny.Chcąc mieć bdb wentylację - tylko specjalistyczne plecaki turystyczne.Kup dobry plecak turystyczny,i do środka dorób przegrody z pianki z karimaty.Ja tak sobie zrobiłem, przegrody posklejałem klejem, wcześniej wszystko obkleiłem aksamitem, i mam super plecak turystyczny z miejscem na sprzęt.
Tu nie chodzi o jakiś super plecak na długie wyjścia. Do tego celu mam zwykły turystyczny.
Szukam czegoś co się sprawdzi w krótkich, letnich trasach, kilkugodzinnych najwyżej. Do środka ma oprócz sprzętu wejść tylko lekka kurtka z membraną, butelka wody i kanapki.
Niestety LowePro Rover jest już niedostępny :-(
Wstępnie mnie zainteresowały:
Vanguard Sedona,
Lowepro Flipside Trek,
Manfrotto HIKER 30L - ten wydaje się za mały, muszę na żywo zobaczyć,
Jackwolfskin mial kiedys taki plecak wentylacja podobna do tych w rowerowych, ale na sprzet foto. Nie wiem czy nadal jest ten model dostepny, bo to było dość dawno jak go widzialem.
Jest nadal http://sklep.jack-wolfskin.pl/sprzet...ck-151891.html tylko cena troche podskoczyna, bo pamietam jak kosztowal 500 z hakiem ;)
Edit: pytanie czy oryginalny https://www.olx.pl/i2/oferta/plecak-...ml#:462a2618b2
Wysyłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk 2
Ostatnio przeglądając internet wpadłem na plecak Genesis Denali. Wygląda jak mix turystycznego (z siatką na stelażu) z plecakiem foto. Widziałem tylko zdjęcia, nie znam kompletnie tej firmy ale wygląda to dość podobnie do tego co osiągnąłem plecakiem deutera + neopran.
Od kilku lat używam Naneu Pro Alpha i mogę go polecić zarówno do miasta, jak i na całodniowe górskie wędrówki. W dolnej części mieści się korpus + 3-4 obiektywy, w górnej jakieś ubranie i jedzenie. Ma też różne kieszonki na wszelkie potrzebne drobiazgi, a przede wszystkim jest znakomicie wykonany (materiały + szycie). Nie wiem jak jest z jego dostępnością, ale naprawdę warto poszukać. Swój kupiłem w necie już używany, ale w dobrym stanie.