Dzięki, opery używam od lat - ale na komórce :)
Zainstalowałem, działa. Ale informacje nie wszystkie są ok, np zdjęcia bez lampy - pokazuje wartośc 16, na innym gdzie wiem że była lampa pokazuje 9...
Wersja do druku
Oczywiście :) Tylko trzeba dosyć jasne szkła w okolicach 1.2 - 1.4. To zależy oczywiście od lokalizacji. Różne kościoły się zdarzają - wczoraj miałem taki że przy f/1.2 i iso 1600 miałem 1/60 sekundy. Takie kościoły są wymagające ale odwdzięczają się pięknymi zdjęciami. Zdjęcia z jasnych kościołów są zupełnie bez wyrazu...
Śmiem stwierdzić że nie zawsze...
Czasem da się jasnemu kościołowi nadać wyraz:)
Koledze chodzilo raczej o ogolny klimat - nie twierdzi ze w jasnym kosciele nie da sie zrobic ciekawego zdjecia;)
Myst - to jest kościół na Hucie w którym zrobiłem miałem pierwsze zlecenie za $ :) Sentymenty ....
dla mnie stwierdzenie było troszkę zbyt ogólnikowe i generalizujące...
Oczywiście pod stwierdzeniem, że fotki z jasnych stałek bez lampy mają świetny klimat jakby 'same z siebie' podpisuję się oboma rękoma :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ripek: Mistrzejowice ;)
Osobiście wolę gotyk, ale ten jest bardzo swoisty :)
Myst - jedno i to samo - dla mnie te rejony to wszystko Huta :D i się tam nie zapuszczam.
Zaraz coś wrzucę ze wczorajszego na Kazimierzu o którym pisałem wyżej...
Zgrywam karty a za 2h kolejny ślub. Szalony weekend w ogóle (piątek Rzeszów,sobota Kraków,niedziela Tarnów). Akumulatory piszczą od ciągłego ładowania i rozładowywania. Ja tylko pilnuję siebie żebym otrzymywał dawkę 8godzin snu. Przytomny fotograf jest ważniejszy od sprzętu...