Haha, przewidują już 1D Mark VI :D:D:D
Wersja do druku
Liczac to 1.3X to bzdura jakas.
pytanie z innej beczki, ale do tego watku sie wszystko nada... :) dlaczego 1d, 3d, 5d - a co z 2d i 4d? wiem, ze nazewnictwo przeszlo z analogowego systemu eos i pozwla sie zorientowac jaki to segment, ale skad w ogole taka regula nazewnictwa? czyzby wchodzily to jakies aspekty kulturalne?
o 4d kiedys bylo. Nie bedzie. tak jak nie ma Fuji S4 pro i zadnego nikona w wersji 4. Podbno dla japoncow to jakas pechowa/szczegolna liczba i przsynosi chyba pecha
... ciagnac temat ewentualnego nastepcy FF - 5D ("3D") zastanawiam sie nad tym czy w historii wspolczesnej (cyfrowej canona) byly jakies przypadki aby nastepca obecnego modelu (np. 300D->350D->400D, czy 10D->20D->30D) nie wszedl 18 m-cy po poprzedniku?
jezeli nie bylo to moze i teraz wszystkie spekulacje powinny sie sprawdzic ... wiem, wiem to strzelanie we wlasna stope (bo niby brak konkurencji) ale pamietajmy, ze to japonczycy jak cos powiedza to tak bedzie i dodatkowo moze ich sily wywiadowcze sa lepsze od naszych i jednak szykuje sie FF z szyldem sony?
i inne pytanie ala "historyczne" czy byl przypadek aby model zastepowany nie przestal byc produkowany - pytam o ewentualne zagrozenie produkcji 5D?
pozdrawiam,
"4" fonetycznie brzmi tak, jak śmierć. A oni chyba są przesądni.
Do kilku typow z dpreview dociera z opoznieniem... Wrecz wcale, liczac ze i 3D jest 1.3x ;)