Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II
Cytat:
Zamieszczone przez
zain
Witam. Moja sprawa na szczęście zakończyła się sukcesem. Pieniądze w końcu na koncie. Gość w czwartek został zgłoszony na policję ( co ciekawe policjanci byli nieźle ogarnięci w oszustwach na Allegro ) a następnego dnia otrzymałem SMS'a " pieniądze przelane".
Nie wiem czy to policja tak szybko coś zadziałała,czy moje pogróżki,ale obyło się bez sądów. Jeszcze zdało by sie wybrać na policję i zgłosić ,że kasę zwrócił.
Pozdrawiam
wystaw negatywa, że dopiero po interwencji na policji zwrócił kasę
Cytat:
Zamieszczone przez
Adam71
Czyli musiał być włam na konto... Bo w samej aukcji nie było nic co łamało regulamin.
Włam na konto i odbiór osobisty w Turku ???
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
Taka podpucha. Niczym nie ryzykował.
Porozmawiałem trochę z policjantem prowadzącym moją sprawę,nasłuchałem sie różnych ciekawych historii. Niektórzy to nawet na 10.000 zł dają się przekręcić. Na biurku miał ze 20'spraw i wszystkie z oszustw na Allegro . Najważniejsze co powiedział i ciagle powtarzał to " NIGDY NIE KUPOWAĆ POZA ALLEGO " Allegro z nimi ścisłe współpracuje i podobno zawsze zwraca pieniądze,ale oczywiscie trzba korzystać z płatności payU.
Pozdrawiam i życze udanych zakupów :)
Dziękujemy za rzyczenia, będziemy uwarzać :-)
Sorry... nie mogłem wytżymać ;-)
Cytat:
A nie widzieliście, że odbiór osobisty był PO PRZEDPŁACIE?
Objawiła się znów wcześniej wspomniana super oferta na puszkę 6D - swoją drogą ciekawe skąd taka cena i 3 lata gwarancji.
TANIO! Aparat Canon EOS 6D Body+3 Lata GWARANCJI (5143091524) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Pewnie jakiś knyf z vatem.