Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
bum, nie trafiony :-) rumors pisze o cenie 799$ !!!
tak, ale tam bylo 800 zielonych dla f/1.4! a my tu sobie hipotetycznie pierniczymy o f/2.0, to musialoby jednak byc tansze. znaczy, tak mi sie wydaje, ze musialoby, Canon moze na ten temat inaczej myslec :(
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
za to ja też nie trafiłem: 24-70 f/4 IS za 849$ i tylko 545g !
szczerze? musialoby to byc dosc podle optycznie, zeby Canon tylko z taka cena wyskoczyl. a w kazdym razie nie na tyle sensowne optycznie, zebym sie zastanawial nad zmiana 24-105/4.
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
to tyle nadawania z fundacji spełniamy marzenia :-)
marzenia na pewno. co do spelniania, to jednak bym sie nie rozpedzal ;)
EF 24-70 f/4L IS & EF 35 f/2 IS Ť Canon Rumors
Aktualna plotka to 24-70/4 IS i 35/2 IS. Cena tego drugiego jest znowu, niestety, w okolicach polskich 3 tysięcy złotych.
35mm f/2.0 IS to będzie killer, ale cenowo trochę canon przesadza ostatnio z tymi nowinkami.
EF 35mm f/2 IS ciekawa propozycja :) mam obecnie 35/2 i jestem zadowolony, a teraz IS i USM - czego chcieć więcej...
Mnie ciekawi jak ona wypadnie w porównaniu do 35 L.
pewnie wyjdzie 35LII i będę bardzo dobrze dopracowany, ale cenowo pewnie nas zabije, stawiam ok 7-8tyś na początek ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
obcy21
pewnie wyjdzie 35LII i będę bardzo dobrze dopracowany, ale cenowo pewnie nas zabije, stawiam ok 7-8tyś na początek ;)
Cenowo zabija Summilux 35mm, a nie szklo w kwocie ponizej 10tys ;) Do ceny w okolicach 7-8tys za dobre szklo trzeba sie chyba przyzwyczajac patrzac na to jak Canon wycenia ostatnie szkla.
Biorąc pod uwagę ostatnie dokonania Canona, stawiam na 50 mm f/2,8 IS. I biorąc pod uwagę opinie, z jakimi spotykają się tutaj te dokonania, zapewne obiektyw ten uznany zostanie za strzał w dziesiątkę ;)
Baaardzo fajna propozycja taki EF 24-70 f/4L.
O ile nie bedzie przewartosciowany to moze bede mial kandydata na nieco szerszego nastepce dla mojego najczesciej uzywanego (i bardzo lubianego) Tamrona 28-75.
Niestety ten IS napewno troche popsuje cene.... ale zobaczymy... jak bedzie ostry w rogach przy 24mm@f11 to moge byc powaznie zainteresowany :)
Cytat:
Zamieszczone przez
luc_october
35mm f/2.0 IS to będzie killer, ale cenowo trochę canon przesadza ostatnio z tymi nowinkami.
Zwłaszcza w przypadku gdy Canon wycofał z produkcji 28/2.8 i 24/2.8. Jak ktoś chciał małą stałkę to za 380$ czy 500$ mógł ją kupić.
Teraz musi dać za te stałki 700$ i 800$.
Te nowe 35/2.0 będzie pewnie pomiędzy 700$ a 800$. Stare wersje cenowo układały się w kolejności 28/2.8, 35/2.0, 24/2.8.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
konradl
Baaardzo fajna propozycja taki EF 24-70 f/4L.
Ale za mały to jednak nie jest - tylko 2cm krótszy od 24-105mm, a np. 24-85 jest jeszcze 2cm krótszy od tego 24-70/4