Kliknij na folder prawym przyciskiem myszy, opcja się nazywa bodaj "Synchronize Folder"
Wersja do druku
Kliknij na folder prawym przyciskiem myszy, opcja się nazywa bodaj "Synchronize Folder"
dolozylem dysk ssd. zainstalowałem na nowo win 7. lightrooma i chrome. zrobiłem upgrade do win 10. dziś eksportowalem zdjęcia i proces ten zajął jakby więcej czasu niż zwykle. Myślicie że 10 może tu być winna? ostatecznie wrócę do 7 i zobaczę jak pójdzie eksport tych samych zdjęć.
myślę, że wina może być w upgrade, czysta instalacja systemu na ogół jest szybsza.
No niby tak ale sam system chodzi jak torpeda. Rawy i katalog i cache na ssd. Choć widziałem porady wg których Rawy na HDD reszta na ssd. Musze spróbować.
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Chyba jednak mi się wydawało. Nie było pytania :)
Czas na szybszy procesor.
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Nie mogę już edytować,
Mam socket775 i teraz pytanie czy kupić najmocniejsze 2 rdzenie e8600 czy średni 4 rdzeniowy q6600? Co bardziej poprawi mi wydajność?
Ja miałem przez ładnych parę lat akurat q6600 i ogólnie pracowało się spoko, poza Lightroomem właśnie, który raczej zamulał teraz mam E5620 - niby ta sama częstotliwość 2.4Ghz, ale Lightroom pracuje płynniej. No ale też instalowałem system na nowo więc to może być tego efekt.
--- Kolejny post ---
Myślę, że w Lightroomie będzie lepiej się pracowało na szybszych dwóch rdzeniach.
Podobno sama praca przy obróbce nie koniecznie się poprawi ale import i eksport dostają skrzydeł na większej ilości rdzeni.
Natomiast jeśli chodzi o sam workflow, robicie tak, żeby odszumianie i ostrzenie nakładać na foty na samym końcu?
Powiedzmy wszystkie korekty ekspozycji, winieta, kolory, krzywa, synchronizacja na inne zdjęcia, poprawki ekspozycji itp zrobione a potem tylko filtrowanie po iso i samo odszumianie i wyostrzanie? Plus synchronizacja z innymi fotkami z tym samym iso. (lub z zakresu od do)
Może to mi przyspieszy samą pracę, jak LR przy przełączaniu zdjęć nie będzie musiał wszystkiego przetwarzać.
no tak to fakt.