Jedyne Kata coś takiego posiada że kupujesz pianki i sam wycinasz jak ci pasuje
Wersja do druku
Jedyne Kata coś takiego posiada że kupujesz pianki i sam wycinasz jak ci pasuje
A może wygodniej/bezpieczniej obszyć plecak jakimś tanim materiałem?
a czy ktoś z Was szanowni Forumowicze posiada doświadczenie w używaniu odzieży/osprzętu taktycznego do przenoszenia sprzętu foto ? Mam na myśli torby taktyczne, kamizelki, plecaki, ładownice, pasy itp. Można toto tanio kupić, z reguły są to rzeczy dość wytrzymałe. Ktoś zaadaptował sobie takie wojskowe wynalazki na swoje foto-potrzeby ?
No, w końcu przyszedł Newswear (po dwóch dniach od zamówienia, ale to i tak cała wieczność :D) - pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, duże kieszenie, mocne rzepy. Byłem się dzisiaj przejechać w nim na rowerze z pełnym wyposażeniem i jest super - nic nie przeszkadza, plecy nie bolą jak to z torbą było. W sobotę zobaczymy jak się spisze w czasie pielgrzymek na Jasną Górę a potem na Nocy Kulturalnej, ale jakoś mogę przewidzieć już teraz wynik testu ;)
Ogólnie polecam - cena nie jest bardzo wysoka, w najbliższym czasie pewnie będzie tanieć coraz bardziej.
Długi wątek się zrobił...
Co polecacie do laptopa + 40D (kiedyś z gripem, pewnie) + max 4 obiektywy + lampa + aku. itd?
Czy jest sens pakować się w jeden bagaż na plecy? Często podróżuję (np. pociągiem) i plecak wydaje się wygodniejszy/bezpieczniejszy od oddzielnie torby laptopowej, torby na lustrzankę i jeszcze walizki z ciuchami chociażby.
A może lepiej postawić na torbę od laptopa + plecak Tamrac velocity 9x ?
Mam do wydania ok. 200zł (+ max 50, - jak najwięcej ;))
Byłbym wdzięczny za pomoc...
Computrekker bym polecił, gdyby nie ograniczenie do 250zł, ja swojego kupiłem za jakieś 400zł (mniej więcej) na e-cyfrowe, i mogę go z czystym sumieniem polecić, rozważ pozbieranie jeszcze tych 150zł i ten plecak.
Computrekkera można już dostać za 299 PLN, więc niewiele trzeba dołożyć, a warto.
Hm ja mam case logic slrcr
http://www.allegro.pl/item381507682_...nan_f_vat.html
tu jest za 249 naprawdę fajny plecak wygodny dość sporo się mieści (body z obiektywem 4,5 obiektywów + lampa ładowarki filtry baterie karty itd + laptop 15,4) jest tylko problem jak wkładasz laptopa to może być problem z długimi obiektywami np 70-200 wejdzie na styk... ale można sobie go dostosować do własnych potrzeb po bokach są kieszonki można umocować statyw jest ok :)
Ja korzystam z dwóch sakw Newswear: BODY POUCH i SMALL POUCH na oryginalnym pasie biodrowym. Jak dla mnie wspaniała sprawa :D . Duża swoboda, mobilność i praktyczność oraz nierzucający się w oczy wygląd to główne zalety tego zestawu. Resztę sprzętu noszę w zwyczajnym, dość małym plecaku, do którego wkładam wkład z torby LOWEPRO STEALTH REPORTER D 100 AW :smile: . Pełna dyskrecja 8) .
Najpotrzebniejsze sprzęty na szyi i w sakwach na pasie, reszta w plecaku. W każdej chwili mogę całość zapakowac do plecaka (miejskiego) i swobodnie ruszyć w drogę :smile: .
Cena Newswear w naszym kraju spora. W stanach wychodzi tanio. Dlaczego w najbliższym czasie miała by tanieć ?
Pozdrawiam
Mam pytanko co do plecaków lowepro... Czaję się na fastpacka albo flipside'a (oba 200) i w grę wchodzi jeszcze slingshot 200... Nie wiem czy pasowałoby mi noszenie plecaka na jednym ramieniu i raczej skłaniałbym się ku pierwszych dwóch ale slingshot ma tą osłonę AllWeather... Zastanawiam się czy np. fastpack wytrzyma trochę małego deszczyku w jakiejś niespodziewanej sytuacji czy jednak ta osłona jest niezbędna... Poza tym jak jest z wygodą w slingshocie?