Mam R i R6.
Osobiście bym wybrał R, jako tańszy, do warunków fotografii statycznej, w lepszym świetle. Jest wystarczający. Kolorystyka będzie zależeć od wywoływarki.
Wersja do druku
Mam R i R6.
Osobiście bym wybrał R, jako tańszy, do warunków fotografii statycznej, w lepszym świetle. Jest wystarczający. Kolorystyka będzie zależeć od wywoływarki.
Drodzy Użytkownicy, szukam klatki operatorskiej do canona r6. Oczywiście umiem znaleść takowa w internecie natomiast chciałem zapytać czy są tu jacyś użytkownicy takich klatek operatorskich. Jak to w praktyce się sprawdza? Czy są jakieś modele szczególnie polecane? Zainteresowała mnie Black mamba dedykowana do r6 i r5 ale mam wątpliwości czy górna czesc klatki będzie wystarczająco sztywna. Gdyby znalazł się ktoś kto ma jakaś klatkę lub mógłby mi coś polecić byłbym wdzięczny.
Mialem na testach 4 różne klatki Smallrig do R6 i ciężko wskazać jedna bo każdą ma inny układ otworów montażowych. Dobierasz klatkę na podstawie akcesoriów, które chcesz do niej podpiąć.
Zobacz sobie film na ten temat, który nagrywałem
https://www.youtube.com/watch?v=oP_kSzpN92Y
EOS R6: Wersja oprogramowania sprzętowego 1.8.3
Wersja oprogramowania sprzętowego 1.8.3 zawiera następujące udoskonalenia i poprawki.
1. Usunięto problem, w wyniku którego po obsłudze ekranu dotykowego w rzadkich przypadkach nie można było wykonywać operacji na aparacie, a nawet w przypadku obsługi aparatu na ekranie pojawiał się komunikat [BUSY].
2. Naprawia drobne problemy.
https://www.usa.canon.com/support/ca...-Version-1-8-3
czy ktoś sprawdzi czy po tej poprawce Sigmy jeszcze działają? :mrgreen:
W dzisiejszych czasach to dość lubiane przez producentów podejście. Mówią o poprawkach spowalniających u apla, był dieselgate volkswagena, dzisiaj przeczytałem o pociągach produkowanych gdzieś niedaleko Tatr... Coś idzie nie tak.
Wczoraj, na spacerze z psem, fotografowałem mróz za pomocą Canona 5D i obiektywu Zeiss 1.4/85 - właściwie prawie stuprocentowy manual. Jakie to jest przyjemne uczucie, obcować intymnie z trójkątem (ekspozycji). ;)
Gdzieś na zagranicznej grupie mi mignęło ze Samyang 85/1.4 przestał działać.