Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Mora ładna, ale większą na 5D2 kilkukrotnie widziałem ;)
Pytanie do Cichego - używasz 6D jako głównego body? Jeśli tak, to dlaczego nie 5D3?
I do wszystkich - ma ktoś zestaw 6D + 24LII? Jak to razem chodzi? I ogólnie - sprawdzacie ostrość po zrobieniu zdjęcia, czy jest tak dobrze, że nie trzeba?
Kurcze, byłem praktycznie zdecydowany na 5D3, ale teraz mam coraz większe wątpliwości. Servo praktycznie nie potrzebuję, precyzyjniej boczne baaaardzo bym chciał mieć (główny argument za 5D3), ale przy super dokładnym centralnym mógłbym odpuścić. A różnica w cenie znaczna i ta lepsza matryca na dodatek... Gdyby Canon dał cenę z 500-1000zł większą i nie 'popsuł' migawki i czasów synchro to pewnie bym się nie wahał...
Cytat:
Zamieszczone przez
tomdz
Pytanie do Cichego - używasz 6D jako głównego body? Jeśli tak, to dlaczego nie 5D3?
Używa MKIII jak głównego body :)
Czy możecie mi wysłać priva z informacją*gdzie Wy kupujecie te puszki po 6.5K? :) Widziałem że Nowart ma od 6700 na allegro hmmmmm
p.s. mnie już te 146 stron przekonało do kupna towarzysza dla 5dmk2 ;)
Trochę mnie zmartwiliście tym af servo. Już po mału przekonywałem się do 6D ale jak dla mnie potrzebny jest dobry af do dynamicznych scen. Chciałem się przesiąść z D600 ale teraz znowu mam wątpliwości. Jeżeli chodzi o niewielki aparat z szybkim single af mam bezlusterkowca. Czy ktoś może porównać af-c w D600/D7000 do 6D?
Z telefonu
Cytat:
Zamieszczone przez
qwert
Czy możecie mi wysłać priva z informacją*gdzie Wy kupujecie te puszki po 6.5K? :) Widziałem że Nowart ma od 6700 na allegro hmmmmm
p.s. mnie już te 146 stron przekonało do kupna towarzysza dla 5dmk2 ;)
Jak by co pisz na priv
Dam namiar do sprzedawcy od którego mam.
Bardzo expresowa wysyłka pocztexem z możliwością sprawdzenia sprzętu.
nie ukrywam że za te 200 miałem karty SD :-)
Mam rozumieć, że za te 6500zł to bez gwarancji PL?
Cytat:
Zamieszczone przez
jac+
Mam rozumieć, że za te 6500zł to bez gwarancji PL?
Niemiecka dystrybucja, gwarancja europejska?
Jak to wygląda na wypadek servisowania?
Jest tak samo jak od innych ludzi którzy sprzedają sprzęt z Niemiec. Dostajesz rachunek z niemieckiego sklepu i on jest podstawą gwarancji Europejskiej.
Często sprzedawcy mówią ze pierwszy rok w Polsce drugi Niemcy.
Wysłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
2 korzyści, 24 mce gwarancji i taniej jak w PL :)
Czyli canon PL honoruje tą gwarancję? To pewne?