No właśnie, te foty są spoko i jakoś nie biją niczym po oczach, a swego czasu sam sobie chciałem D60 kupić :D
Wersja do druku
No właśnie, te foty są spoko i jakoś nie biją niczym po oczach, a swego czasu sam sobie chciałem D60 kupić :D
a po im wiecej do gazety ? zeby musiali ustawiac na small jpg ? jak sie popatrzy na fotki i co z nich robia (tzn chlastaja jak popadnie, o czym juz byl tutaj nawet watek) do tego kompresja do kilku/kilkunastu kb zeby sie www szybko wczytywala to naprwde nie widze powodow zeby robic super wypasiory, to nie 'sports ilustrated'
Na pohybel onanistom sprzetowym;) patrzcie panstwo, nawet takim aparatem da sie zdjecia robic:-D
Nie wiem co wy chcecie od poczciwego staruszka D60, ja do tej pory zdjęcia nim robię...
Potwierdzam łukasz ciągle pracuje na d60.
Że działa - to widać.
Czy trzeba czegoś jeszcze?
a niechby nawet to było d30... to przy sprawnym fotografie zdjęcia będą dobre. i tyle.
:)
(btw. - na jedną z pierwszych wojen kiedy ag miała już cyfry krzysztof miller jechał z canonem g2...)
Wiadomo, świetne zdjęcia można robić i najgorszym aparatem (sam zresztą wyznaję zasadę, że fotografuje człowiek a nie aparat).
Rozbawiło mnie tylko to, że taka agencja jak Gazeta ma tak stary sprzęt. Wydaje mi się, że biedni nie są ;) . Nie wiem zresztą, jak to jest w AG... czy każdy fotograf ma swój sprzęt, czy dostają go z agencji?
PS. Chciałbym mieć chociaż takie D60 :) .
EDIT. Zresztą do onanisty sprzętowego mi jeszcze daleko. Chociaż im dłużej siedzę na tym forum tym szybciej się nim staję ;) .
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No widzisz... ja nie mam sprzętu sprzed paru lat, tylko dużo starszy ;) i co prawda brakuje mi paru rzeczy, ale robię zdjęcia tym co mam i nie narzekam.Cytat:
a zdaje sie kolega nawet takiego d60 nie ma... a sie śmieje.
Mnie zaskoczył jedynie fakt: wielki zrobiony z pompą (m. in. marketingową) portal Gazeta a sprzęt reporterski sprzed pięciu (?) lat.