Lepiej, żeby był zbyt duży wybór niż zbyt mały ;-) Vide ilość niczym-się-nie-różniących kompaktów Canona, Nikona, Panasonica... :twisted:
Wersja do druku
A to już zupełne SF. Canon nie pali się w najmniejszym stopniu do rozwijania tej linii szkieł. Zresztą po co? Myślę że w tym segmencie (EF-S) będą (jeśli w ogóle) wyłącznie bardzo amatorskie konstrukcje w stylu 18-200 IS lub podobne jak sugerował Snowboarder.
Co do HD czy jak im tam jeśli w ogóle będzie coś takiego to wyłącznie z myślą o takich puszkach jak Ds. Być może w canonie zrodził się pomysł żeby tę linię sprzętu rozbudować. Może uważają że jest to sposób na wyciągnięcie dodatkowych pieniędzy i podniesienie prestiżu? Może też chodzić o zamknięcie ust tym którzy mówią, że większość obecnie produkowanych szkieł nie nadaje się do FF-a.
mnie raczej interesuje jaka będzie cena starych zabawek ;)
... o widzisz, i tu problem, tez czekam na nowosci po to aby kupic stare w nizszej cenie ale nie jestem pewien czy tak akurat bedzie a jesli bedzie to czy od razu czy za jakies kilka m-cy (mnie chodzi po glowie 5D)
EDIT: zanim Cichy cos napisze - Klient nasz pan! ;)
pozdrawiam,
ciekawy tekst
http://www.imx.nl/photosite/comments/c031.html
Jezeli 1d bedzie kosztowal 4500$ to na spadek cen 5d specjalnie liczyc nie mozemy.
Swoja droga wyglada na to, ze na rynku profesjonalnym Canon zostanie niedlugo monopolista.
Miejmy nadzieje, ze Nikon tez ma cos ciekawego w zanadrzu i bedzie jakas konkurencja na rynku.
Monopole nie są korzystne dla użytkowników. Z drugiej strony widać przewagę Canona nad pozostałymi producentami.
Czekajmy na magiczny dzień 23.
Ze względu na interes użytkownika Canona... trzymam kciuki za Nikosia i Soniaka :mrgreen: