Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Nie zapominajmy że 6D ma jeszcze regulacje AF. Powiem szczerze ze nie bawiłem się tym ale ciekawy jestem czy coś daje.Sam fotografuje one shot i jak na razie z kazdym dniem jest dobrze.
Boczne dają radę nawet przy mocno ciemnych scenach gdzie jedynym źródłem światła byl tv a iso bylo 12800 i czas przy 1.4 był 1/40.
Jakoś po lubiłem ta puszkę i nie umiem doczekać się tylko gripa :-)
Wysłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
Cytat:
Zamieszczone przez
lysy1980
Boczne dają radę nawet przy mocno ciemnych scenach gdzie jedynym źródłem światła byl tv a iso bylo 12800 i czas przy 1.4 był 1/40.
Nie bądź żyła i daj jakiegoś rawa, żebyśmy się mogli poonanizować nad bandingiem w wyciąganych o 5 EV cieniach w takich warunkach ;-)
O, to to. :-)
Chociaż... znalazłem w tym wątku jakiegoś rawa - zdjęcie kościoła w nocy na iso 200. Przy podciągnięciu w LR ekspozycji o +4EV bandingu nie było. Czary??
Ok tu fotka JPG
Tu nic nie było ruszane, światło jedynie telewizor z za pleców: iso 12800 , 1/40 , 50mm punkt AF dolny lewy z tego co pamiętam :-)
A jakiego Rawa dać i na jakim Iso ?
lysy1980, sądzę, że to bez znaczenia . Tu są tacy fachowcy i miłośnicy bandingu, że czegokolwiek nie zapodasz to zaraz przerobią obrazek na pasiastą sieczkę :D
Ależ mnie zaczęło kusić to body....
Pobrałem z tej stronki 2 rawy z 5D II i 6D ISO 3200 , wkleiłem w DPP te same ustawienia i jak dla mnie szumy są identyczne.
dam Wam nowy powód do dyskusji:
mora w 6D
Cytat:
Zamieszczone przez
fotomoto
Pobrałem z tej stronki 2 rawy z 5D II i 6D ISO 3200 , wkleiłem w DPP te same ustawienia i jak dla mnie szumy są identyczne.
Przepis dla widzących inaczej AKA "nie widzę różnicy":
1. Pobrać pliki (niestety brak iso 100):
:arrow: http://www.metrodcphotography.com/ra...5D2-ISO800.CR2
:arrow: http://www.metrodcphotography.com/ra...-6D-ISO800.CR2
2. Otworzyć w Lr/PS z ACR, ustawić suwaki Exposure na +3 i Shadows na 50 (moim zdaniem ekstremum, ale kolega qbic2 może się ze mną nie zgodzić :mrgreen:)
3. Porównać w powiększeniu 25%.