Myślę, że jest to całkiem niedaleka przyszłość :mrgreen:.
Wersja do druku
Myślę, że jest to całkiem niedaleka przyszłość :mrgreen:.
ale to jest powiększenie 25%, 50%, 100%?
gora i dol 200%...
To nie obraź się ale delikatnie mówiąc przesadzasz, ideał to może nie jest ale wątpię by ktoś to uznał za wadę kwalifikującą do wymiany, co najwyżej pomapują piksele i tyle tego będzie... ;)
mowisz powaznie czy jaja sobie robisz ?? ;) bez powiekszania tez widac :D
no i czas to nie jest jakies hc naswietlanie 30s-3 min tylko marne 3 s zreszta przy 1/50 tez je widac tylko troszke mniej.
a tu 50% powiekszenia :
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...8423aadaf.html
Z drugiej strony skoro Ci to przeszkadza (to Twoje narzędzie pracy wiec Twoja opinia czy samopoczucie jest najważniejsze :p) to wyślij do serwisu, a nóż technik będzie miał dobry dzień i wymieni;)
Miałem problem z Hotpixelami - jeden się pokazał po kilku dniach strasznie upierdliwy - ale znalazłem rozwiązanie - u mnie zadziałało więc może i u Ciebie problem zniknie.
1. Odepnij obiektyw i załóż zaslepkę na body.
2. Z menu wybierz: Czyść matrycę ręcznie.
3. Pozostaw podniesione lustro z pokrywką na 30-60 sekund.
4. Wyłącz aparat bezpośrednio przełacznikiem lub wyciągając baterie (nie opuszczaj lustra). Włącz aparat i sprawdź efekt.
Metoda działa na hot pixele tylko w trybie foto. Przy wideo będzie je widać - choć spotkałem się z opiniami że i na wideo wyplamkował sobie soft te pixelki.
Pozdrawiam
Łukasz
HurricanE :
ta metode sprawdzilem ,nic nie pomaga :) ale dziekuje
Max_im:
Niestety foty ktore wykonalem i musialem wyrzucic poszly sie *%&^( poniewaz wlasnie je wyrzucilem.Zostaly tylko onanistyczne testy dekielkow w rawach ;) Zreszta nie mialem zbytnio szansy duzo pofocic bo puszke mialem doslownie 4 h, te pixele zauwazylem wlasnie po raz pierwszy na normalnej fotce na lcd aparatu.
Foty wrzucilem raczej jako ciekawostke pokazujaca co nas moze spotkac przy zakupie tego sprzetu.
Dodam jeszcze ,ze jak do tej pory sprawdzilem jeszcze 2x40D i 2x5dmk2 i przy tych samych parametrach mozna znalesc moze na upartego 2-3 kropki (to nie bylby zaden problem)
Niestety tu mam ich tysiace :P