też dostałem taki e-mail, postaram sie być ~9.
no i będę tylko pod warunkiem, że.... nie będzie watsona ;-)
na fort VIIIa też się piszę, ale czy jest jakiś bardziej szczegółowy plan godzin?
w szczególności na niedzielę 14-go?
Wersja do druku
też dostałem taki e-mail, postaram sie być ~9.
no i będę tylko pod warunkiem, że.... nie będzie watsona ;-)
na fort VIIIa też się piszę, ale czy jest jakiś bardziej szczegółowy plan godzin?
w szczególności na niedzielę 14-go?
a to już wrócił z kraju kwitnącej grypy? :)
ja koło 9ej powinienem być, ale chyba bez canona :>
mxw, Cichy
sobota - 13, 15 i 17
niedziela - 9, 11, 13,
zwiedzanie w grupach, zbiórka przed głównym wejściem,
w niedziele o 15.00 – inscenizacja historyczna prezentującą potyczkę wojsk polskich i niemieckich w trakcie kampanii wrześniowej w 1939 roku, nawiązującą do 70. rocznicy wybuchu II wojny światowej (park raszyński)
Warunki uczestnictwa: Impreza ma charakter rodzinny, jest bezpłatna i odbędzie się bez względu na pogodę. Uczestnicy biorą udział w imprezie na własną odpowiedzialność, ubezpieczenie we własnym zakresie. Wnętrza fortu nie są oświetlone więc prosimy o zabranie latarek.
Nie znalazłam informacji o wielkości jednorazowej grupy, ale słyszałam, że trzeba wcześniej telefonicznie zgłosic? (chyba, mam nr bede dzwonic)
Jest to bardzo duży fort, ale również bardzo słabo widoczny zewnątrz ponieważ jest mocno zarośnięty dookoła (w koncu w parku jest :P)...
Ja jestem tym bardziej podekscytowana, ponieważ do 13 roku życia mieszkałam hmmm ok 30 m od? i mam pewne wspomnienia z tym miejscem, ale nigdy ze środka :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
aaaaaaaaa bym zapomniała, w ten sam weekend będa dostepne też zazwyczaj zamknięte komnaty, w tym gabinet Hitlera CKZ, (ciekawe czy tunel też ^^) ale nie mam jeszcze szczegółów, czy to płatne czy darmowe itp
Uwaga szybka akcja !!! dzisiaj o 14:00 w Lubancie Luboń odbędzie się legalny plener foto z uczestnictwem ludków w strojach barokowych. Pomagamy Monie zrobić fotki do jakiejś tam akcji studenckiej. Potrzebne są światła blendy itp. zapraszam oraz ludzie :).
było ekstraśnie :)
ok, mozecie mnie zlinczować, bo... zaspałam^^ i jak było Panowie?
i Pani :P
ja niestety zdjęć nie mam ciekawych, sprawdzę może jedno czy dwa, bo niestety było ciemno, "nowy" aparat i moje zaangażowanie legło w gruzach, gdy miałam przez chwilę lampę zewnętrzną kumpla....
ale myślę, że Panowie zrobili bardzo fantastyczne zdjęcia...
zdjęcia, które nie zawierają "tych dziwnych" gadżetów i reszty osób można publikować ;)
Nie wie ktos czy czasem nie szykuja sie jakies pokazy lotnicze w Krzesinach lub w Kobylnicy np jutro z okazji dnia dziecka ?