Na pewno nic się nie poprzekręcało :mrgreen:. Chodzi o obiektywy do dslr-ów. I nie mają zastąpić L-ek. Mają (rzekomo ;):)) uzupełnić linię L-ek od góry.
Wersja do druku
obiektywy high definition uzupełniające serię L od góry i nie zagrażające eLkom??
Nie bardzo to widzę... no chyba, że hd = średni format :mrgreen:
No i dlaczego HD? Ja wiem ze swiat opanowala kretynska mania wysokiej rozdzielczosci we wszystkim (kodak ma film zelatynowy HD :mrgreen:), ale oznaczac tak obiektywy do aparatow to chyba lekka przesada.
Myślę że to żaden problem :mrgreen:. Wystarczy zadbać żeby odpowiednio kosztowały. A najdłuższe L-ki po prostu z czasem wycofać ze sprzedaży :).
Podobno mają być właśnie lżejsze. Co do nazewnictwa to nie przywiązywał bym póki co do tego HD zbyt dużej wagi :D.
Wprowadzą nową linię? To nie miałoby sensu.
Mają co rozwijać - linia DO. Zielony pasek jest ładniejszy od czerwonego a obiektywy faktycznie są lżejsze. :mrgreen:
nie sadze aby te szkla weszly dla slr-ow. ani tych z d i bez d.
e tam. teraz 1dnki beda mialy kadrowanie przez lcd i mozliwosc nagrywania filmow i po to nowe obiektywy HD motion ;) w koncu jak film i na 1d, to tylko w jakosci HighDefinition :D
Gdyby to miała być prawda, to dotyczyłoby to jedynie szkieł produkowanych pod cropa. W zasdzie w takim znaczeniu wszystko by się zgadzało: jaśniejsze, lżejsze, niezagrażające eLkom, lepsze optycznie.
w takim wypadku to mogloby byc ciekawe rozwiazanie, bo wszyscy sie skarza ze nie ma dobrych szkiel pod cropa - poza drogim, niewspolmiernym do jakosci, 17-55. ale wtedy pojawia sie problem dla uzytkownika - co wybrac?:)