Odp: [RobertON] przyroda, pejzaże i inne
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Sprawdzam jak działa flickr zamiast dropboxa.
I jak wrażenia? Oprócz tego że Dropbox w widoczny sposób pogarsza jakość zdjęć to nie mam do niego większych zastrzeżeń :)
504 ładne
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
I jak wrażenia? Oprócz tego że Dropbox w widoczny sposób pogarsza jakość zdjęć to nie mam do niego większych zastrzeżeń
504 ładne
Dziękuję za odwiedziny.
Używam od lat dropboxa, ale chyba coś znowu zmieniają, bo wczoraj nie mogłem załadować dużych projektów.
Pod wieczór się poprawili.
Dzięki temu spróbowałem użyć flickr i działa całkiem sensownie, tylko trzeba skracać linka, to będzie bez reklamy.
Użyłem też photobucket, (rada Kolegi becekpl) ale nie widzę z niego fotek w Operze, ale działa bardzo prosto.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
505 ,ładne.
Miło mi, że się spodobało.
Ciekawostka jest taka, że to foto prawie pod światło zrobione szkłem manualnym Vivitar 70-150 producji Kino Precision Industries ze świetnymi powłokami.
Ten obiektyw ma niespotykaną ostrość, nawet bez przymyknia, aż sam jestem zaskoczony. Jest prawie tak dobry jak mój Vivitar Series1 też produkcji Kino.
505. lubię takie kadry.Niby spotykamy coś podobnego na każdym kroku,ale nie raz nawet czasu nie ma żeby przystanąć pomyśleć i sfotografować.A Tobie to się udało.
Cytat:
Zamieszczone przez
mkkaczy
Ładne te ostanie
Wiem,że masz "dobre oko" i cieszy mnie Twoja opinia.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
505. lubię takie kadry.Niby spotykamy coś podobnego na każdym kroku,ale nie raz nawet czasu nie ma żeby przystanąć pomyśleć i sfotografować.A Tobie to się udało.
Miło mi - zwłaszcza, że zrobione starym manualnym "słoikiem".
--- Kolejny post ---
506) Mam jeszcze pionową wersję tego miejsca w Lubniewicach.
506) Jezioro w Gliniku z trzcinami i chmurkami, zrobione tym samym starociem Vivitar 70-150/3,5
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
506) Mam jeszcze pionową wersję tego miejsca w Lubniewicach.
MIałem spytać czy takowej nie posiadasz, moim zdaniem jest lepsza od poziomej.świetnie wg mnie pokazuje głębie tego zakamarka przyrody.
Ale ostatnie,506 - już się nie podoba.Kadr ok, ale zdecyduj się gdzie umieścić ostrość, czy na badylach -co by było wg mnie najlepsze,i zdecydowane rozmycie tła , czy na oddalonym lesie a zostawienie w nieostrości badyli - co nie miało by sensu. I oczywiście ciut inne kadrowanie tych badyli bo teraz to ni siak ni jak :)
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Kadr ok, ale zdecyduj się gdzie umieścić ostrość, czy na badylach -co by było wg mnie najlepsze,i zdecydowane rozmycie tła , czy na oddalonym lesie a
Witaj, fajnie że tu zaglądasz.
He, he - nie podpuszczaj :), widać przecież, że ostrość jest na trzcinach/badylach, a nie na lesie w tle :)
Ta fotka o której dyskutujemy , byłaby dobra gdybyś tylko miał w całym kadrze wodę i te kilka badyli :) bez tego lasu -on zupełnie psuje smak tego zdjęcia.Ale to tylko takie moje dywagacje na temat powyższy :) i dobra rada ;) jak coś kadrujesz staraj się nie pozostawiać fragmentu jak tu po prawej stronie - ucięte badyle.Zastanawiam się czy takie same badylki w wodzie by nie lepiej było poddać obróbce tylko w czerni i bieli.
Jak zwykle się czepiam ;)