Blyskanie po oczach, dobra rzecz :mrgreen:
Wersja do druku
Mam pytanko, czy orientuje się ktoś czy w Krakowie funkcjonuje jakaś wypożyczalnia sprzętu foto. Oprócz pro- centrum na studenckiej nic nie mogę znaleźć. Potrzebuję pożyczyć drugie body jako zapas na ślub. A może ktoś na forum byłby w stanie pomóc?
Witam serdecznie, na początku bardzo proszę o wyrozumiałość, może i powielam temat ale mimo śledzenia watków uważam, że po to jest miejce dla początkujących aby móc zadawać pytania.
Uważam, że są tu świetni fachowcy i z całą pewnością doradzą mi na co się zddecydować.
Jak wyżej wspominałam mam problem z wyborem aparatu, biorę dotację(staram się) i oprócz 5 tysięcy na komputer i 2000 zapasu na reklamę działalności i inne drobne akcesoria to zostaje mi jakieś 12 tysięcy na sprzęt. Zdjęcia robiłam na ślubach znajomych sprzętem który mam w dolnym opisie teraz mimo iż kwota do przeznaczenia nie jest powalająca to liczę na jakieś cenne rady.
Moje propozycje to:
Canon EF 24-105mm f/4 L
Canon Canon EF-S 17-55 mm f/2,8 IS USM
Aparat Canon D60
no i lampa?
a wasze propzycje?
Chyba Canon 60d? Bo d60 to już trochę stary jest :D
Jak do cropa (60D, nie D60!), to oczywiście 17-55/2.8.
Tak, tak :)
Czyli 17-55/2.8 jest dobrym wyborem?, a co dalej, do tego 24-105mm?
Aparat 60D(tjD60;)) wiem że to nie luksus na ślub i zrozumiem oburzenie aby nie wybierać półśrodków ale cenne rady wezmę do serca.
Nad czym tu dumać.
6D+sigma 35/1.4.
do tego 85 1,8 i 430exII