Odp: Plecak foto na 1 dniowe wycieczki
Cytat:
Zamieszczone przez
kulek855
Teraz mam wisporta 85l do tego camerabag (made in china) - komfort przy chodzeniu na zadowalającym poziomie.
85l na jednodniową wycieczkę? Nieźle.
Cytat:
Zamieszczone przez
michalab
85l na jednodniową wycieczkę? Nieźle.
Wydawać mogłoby się dziwne ale, ostatnio tak właśnie chodzę. Gdyby to była podróż turystyczna to wystarczyłby mały plecak mieszczący najpotrzebniejsze rzeczy. Po skompresowaniu, wisport wygląda na niewiele większy od lowepro 400av. Powiem tak wolę nieść 13kg sprzętu na Rysy w Wisporcie niż 5kg w LowePro.
P.S. Jeżeli to ma być wyprawa zimowa w góry to wypadałoby wziąć raki, czekan łopatkę lawinową grubą kurtkę itp. Wtedy chyba żaden lowepro nie pomieści tego wszystkiego. :-)
Natomiast w lato plecy w plecaku bez stelaża strasznie się pocą, rozwiązaniem może być zakup takiego "nosidła" które ma dobry system wentylacji pleców.
Cytat:
Zamieszczone przez
kulek855
Powiem tak wolę nieść 13kg sprzętu na Rysy w Wisporcie niż 5kg w LowePro
To na pewno, mało kto chyba chodzi z taką ilością sprzętu. Ja osobiście wolę zabrać jeden obiektyw i aparat mieć cały czas pod ręką niż kupę sprzętu zagrzebaną w ogromnym plecaku.
Cytat:
Zamieszczone przez
michalab
To na pewno, mało kto chyba chodzi z taką ilością sprzętu. Ja osobiście wolę zabrać jeden obiektyw i aparat mieć cały czas pod ręką niż kupę sprzętu zagrzebaną w ogromnym plecaku.
Zazwyczaj obładowani wchodzą ludzie filmujący, fotografujący lub taternicy (Ci najbardziej).
Sprzęt fotograficzny - 5kg
Jedzenie i picie (2l lub więcej) - 2,5kg
Dodatkowe ubranie - 1,5kg
i już masz 9kg do tego dodasz drobiazgi i wyjdzie ponad 10kg. :)
Cytat:
Zamieszczone przez
dave88
Szukam plecaka fotograficznego, który nadawałby się na 1 dniowe wycieczki w góry...musi pomieścić body ze szkłem + dodatkowe szkło 70-200..mieć gdzie przyczepić statyw oraz miejsce na wodę, jakaś kanapke i rzeczy osobiste...cena w granicach 400 zł
Już były takie wątki. Ten spełni Twoje wymagania: Manfrotto Off road Hiker 30L
Cytat:
Zamieszczone przez
7four
Już były takie wątki. Ten spełni Twoje wymagania: Manfrotto Off road Hiker 30L
no wlasnie nad nim się najbardziej zastanawiam tylko muszę znaleźć gdzieś w sklepie
Ja mam Flipside 400 i dla mnie jest idealny. No i cena niższa niż ta którą podałeś.
Od bardzo wielu lat używam LowePro Fastpack 350. Wcześniej używałem Mini Trekker i ten Fastpack jest o wiele bardziej poręczny.
Zalety to podział na 2 komory i boczny dostęp do sprzętu. Standardowo mieści to co mam w stopce z przypiętym dowolnym obiektywem w danej chwili + filtry, baterie itp.
Wadą jest niezbyt ambitna wentylacja pleców - nie na miarę plecaka górskiego.
Ponadto niepotrzebna jest dla mnie w górach komora na lapka. No ale jak gdzieś lecę to z kolei się przydaje.
Wygląda mi jednak że ten typ plecaka to już historia i LowePro wymyśliło coś innego.
Cytat:
Zamieszczone przez
kopek
Ja mam Flipside 400 i dla mnie jest idealny. No i cena niższa niż ta którą podałeś.
Też tak o nim myślałem do czasu gdy kupiłem plecak turystyczny. Szkoda na niego (flipside 400) kasy gdy sie mysli powaznie o fotografowaniu gor.
Cytat:
Zamieszczone przez
kulek855
Też tak o nim myślałem do czasu gdy kupiłem plecak turystyczny. Szkoda na niego (flipside 400) kasy gdy sie mysli powaznie o fotografowaniu gor.
tylko że jak kupisz plecak turystyczny to nie masz tak łatwego dostępu do aparatu a w góry nie chodzę tak często..chcę aby ten plecak przydawał się nie tylko w góry ale i na miejskie foto