Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)
Ponoć nadchodzi 46Mpix FF od Canona. Chętnie bym sobie takiego sprawił, ale podejrzewam, że Canon zażąda astronomicznej kwoty za tę namiastkę MF (a D800 jak się postarać można już mieć poniżej 10 tys., no, fakt, że czasami z deputatem olejowym ;) ). Mam za to nadzieję, że technologia użyta w tym sensorze trafi do APS-C, zwłaszcza, że 46Mpix pasuje dokładnie na 18MPix w APS-C.
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Mam za to nadzieję, że technologia użyta w tym sensorze trafi do APS-C, zwłaszcza, że 46Mpix pasuje dokładnie na 18MPix w APS-C.
To brzmi tak rozsądnie, że obawiam się, czy nie wygenerował tej plotki jakiś pryszczaty z kalkulatorem ;)
Canon mógłby rzeczywiście - bazując na jednym rozmiarze piksela - produkować (taniej) matryce dla całej swojej ferajny... jak nie przymierzając NVIDIA swoje karty oparte na jednym rdzeniu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bahrd
To brzmi tak rozsądnie, że obawiam się, czy nie wygenerował tej plotki jakiś pryszczaty z kalkulatorem ;) ...
Myślisz, że to ten sam co zwykle? To pryszcze już mu przeminęły z wiatrami, za to wzrok osłabł co nieco i już jest okularnik z kalkulatorem.
A cena? Tysiąc polskich ZŁY za jeden mega-kapsel?
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
To pryszcze już mu przeminęły z wiatrami,
Jeśli ospa wietrzna a nie czarna, to tak... ;)
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
A cena? Tysiąc polskich ZŁY za jeden mega-kapsel?
To by było 1D x 2?
W sobotę byłem w Fotojocker Bydgoszcz Auchan i co ciekawe nie było żadnego aparatu typu lustrzanka firmy na C. Nawet nie przyjmują zamówień. Sprzedawca tłumaczył iż magazyny Canona są puste a sam Canon jak na razie nie śpieszy się z dostawami. 2 tygodnie wcześniej wstąpiłem do Sklepu Canon w Krakowie (okolice starego rynku) i też za dużego wyboru nie mieli. Pani obsługująca poleciła poczekać do świąt z wszystkimi decyzjami zakupu gdyż podobno oprócz 6d mają mieć coś jeszcze z nowości w sprzedaży.
Cytat:
Zamieszczone przez
Wielebny
W sobotę byłem w Fotojocker Bydgoszcz Auchan i co ciekawe nie było żadnego aparatu typu lustrzanka firmy na C. Nawet nie przyjmują zamówień. Sprzedawca tłumaczył iż magazyny Canona są puste a sam Canon jak na razie nie śpieszy się z dostawami. 2 tygodnie wcześniej wstąpiłem do Sklepu Canon w Krakowie (okolice starego rynku) i też za dużego wyboru nie mieli. Pani obsługująca poleciła poczekać do świąt z wszystkimi decyzjami zakupu gdyż podobno oprócz 6d mają mieć coś jeszcze z nowości w sprzedaży.
no to widac w Polsce jakis problem magazynowy jest. albo tez Fotojoker tak ma, co tez by mnie nie dziwilo, biorac pod uwage "sile przebicia" Nikona i Sony w tej sieci...
Cytat:
Zamieszczone przez
Wielebny
Canon wyprzedał wszystkie puszki z magazynów w PL :shock:
Trzeba czekać aż do Świąt :confused:
Tylko patrzeć jak wprowadzą reglamentację ;)
IMHO to raczej niemożliwe :)
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
... Fotojoker tak ma, co tez by mnie nie dziwilo, biorac pod uwage "sile przebicia" Nikona i Sony w tej sieci...
Jeśli management FJ jest podatny na bonusy w stopniu choćby zbliżonym do podatności jego sprzedawców, to też stawiałbym na marketingową "siłę przebicia" konkurencji Canona jako najbardziej prawdopodobną siłę sprawczą tej dziwnej sytuacji, która ma miejsce obecnie w sklepach FJ :mrgreen:
W e-sklepie FJ na pozycjach Aparatów Canona też bieda.