Odp: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ
Czy używacie opcji "tethered capture" po wifi z canonen 6D/80D? Ostatnio próbowałem i masakra, w drugim pokoju za ścianą wogóle nie łapie, a jak jestem przy kompie to jedno zdjęcie pełny raw zgrywa się 13 sekund. Zastanawiam się czy to normalna prędkość czy mam coś nie tak z routerem?
Cytat:
Zamieszczone przez
Komm
Witam
Czy można w jakiś sposób sprawdzić w LR jakiej używam najczęściej ogniskowej lub przysłony?
Jak już wspomniano - można. Najprościej w module Library w widoku Grid na górnym pasku klikasz na Metadata. Standardowo jest tam kilka paneli (Datę, Lens itp) Najeżdżając na belkę panelu z prawej strony możesz dodać/usunąć panel. Ustawiasz odpowiednią informację metadanych z listy (po kliknięciu na belkę panelu) np. Focal length, ale panele "działają" od lewej do prawej. Pierwszy po lewej determinuje kolejny po prawej, a ten z kolei następny itd. Jeśli pierwszy to Date wybierasz rok np. 2015. W kolejnym po prawej ustawiasz focal length i masz wszystkie ogniskowa w 2015r. Jeśli w kolejnym ustawisz Lens to będziesz miał po kolei rok, ogniskowa w danym roku, szkła których używałeś. Klikając na konkretną ogniskową program przefiltruje dane i będziesz miał szkła którymi robiłeś zdjęcia na danej ogniskowej... Kombinacji jest multum...
Wielkie dzięki koledzy(Goranick,leon28 i marfot),właśnie o to mi chodziło ;)
Dane te okazują się bardzo pomocne np. przy zakupie szkła,widać wszystko jak na dłoni.
Sam wybierasz gdzie LR zapisuje zdjęcia. To raczej taka podstawowa obsługa.
Witam
Czy ktoś aktualizował Lightroom 6 do wersji 6.8?
Mam zakupioną wersję 6.0 BOX
U mnie dopiero za k4 razem chyba się udało, bo wcześniej wywalał jakiś błąd.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kampnapka
Witam
Czy ktoś aktualizował Lightroom 6 do wersji 6.8?
Mam zakupioną wersję 6.0 BOX
Z czym masz problem? Zaktualizowałem jakiś tydzień temu. Działa...
Z miesiąc temu aktualizowałem, bez problemu.
Lightroom widzi że jest aktualizacja pobiera ja i instaluje.
Po instalacji nie można uruchomić programu brakuje jednego dll-a. Dokładnie api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll