Szukam plecaka fotograficznego, który nadawałby się na 1 dniowe wycieczki w góry...musi pomieścić body ze szkłem + dodatkowe szkło 70-200..mieć gdzie przyczepić statyw oraz miejsce na wodę, jakaś kanapke i rzeczy osobiste...cena w granicach 400 zł
Wersja do druku
Szukam plecaka fotograficznego, który nadawałby się na 1 dniowe wycieczki w góry...musi pomieścić body ze szkłem + dodatkowe szkło 70-200..mieć gdzie przyczepić statyw oraz miejsce na wodę, jakaś kanapke i rzeczy osobiste...cena w granicach 400 zł
Kup sobie normalny plecak turystyczny, do tego kabure na lustrzanke z obiektywem mocowana do pasków przednich, etui na obiektyw (może być sztywne od lowepro czy jego klonów lub neoprenowe) i tyle. Wyjdzie lepiej (i zapewne taniej). Nie laze akurat po górach ale uzywam deutera future 28...
Ps. Przeczytaj tez wątek odpowiedni
Lowepro photosport 200 aw.
Mialem i polecam o ile nie masz 2metrow wzrostu to jest wypas a inaczej jest za krotki i niewygodny.
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Również proponuję zakup plecaka turystycznego z solidnym pasem biodrowym. Osobiście kupiłbym wisporta gdyż deuter, berghaus itp. to moim zdaniem szmatki niewarte swojej ceny. Solidny plecak = ciężki plecak.
Na początku sprzęt nosiłem w lowepro flipside 400 aw - plecak niewygodny na dłuższe trasy, dosyć szybko zaczynają boleć ramiona.
Teraz mam wisporta 85l do tego camerabag (made in china) - komfort przy chodzeniu na zadowalającym poziomie.
Najlepiej jakieś Lowepro z systemem otwierania od strony pleców. Bardzo wygodne rozwiązanie bez potrzeby zdejmowania plecaka za każdym razem....
U mnie sprawdził się do takich wypadów Manfrotto Advanced Tri M, ale nie zabierałem ze sobą dużych ilości "rzeczy osobistych". Jeżeli w grę wchodzi jakiś większy bagaż, to faktycznie najlepiej jakiś klasyczny plecak turystyczny i dobry futerał do szkła i korpusu.
Miałem podobny problem. Szukałem plecaka na jedno dniowe wycieczki w góry lub na rower. I w 100% sprawdził mi sie benro hummer100. Chwale od tamtych wakacji. I nie bede go zmieniać, bo w Bieszczadach na wetlińskiej złapał mnie dwa razy deszcz w ciągu jednego dnia ;P i zaliczyłem glebę schodząc w stronę wetlinki. A mimo wszystko nic nie przemokło ani nie zostało uszkodzone. (:
Mam Flipside 400 chyba. Mnie pasuje.
Ja używam też Flipside ale Sport 15 litrowy, zupełnie starcza na 1 dniowe, a jak mało masz "rzeczy osobistych" to mieści mi nawet 100-400 II, oczywiście nie podpięty do aparatu.
Sent from my iPad using Tapatalk