A ja bym chciał programowalne autoiso, programowalny jeden przycisk - niekoniecznie "print button" :mrgreen: ale może być. Szybkiego Af-a w LV w połączeniu z np. elektroniczną migawką - całkowicie cichy tryb.
Wersja do druku
A ja bym chciał programowalne autoiso, programowalny jeden przycisk - niekoniecznie "print button" :mrgreen: ale może być. Szybkiego Af-a w LV w połączeniu z np. elektroniczną migawką - całkowicie cichy tryb.
polecam poczytać. Koleś został wypunktowany w kilku miejscach dosyć dobrze - chyba do pewnej wiedzy dorobił sobie resztę aby błysnąć. Ale ogólnie wydaje się coś wiedzieć i wygląda ta na niezbyt głupi pomysł. Niestety o najciekawszych rzeczach napisał najmniej (np. AF)
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=28549167
Poszukajcie kolejnych jego wpisów
Brak LV? Dziwne.
Krzyzowe AF nic dziwnego, 40D to ma i sie sprawdza.
"ill have built-in master flash triggering for Canon flashes. " Nie pasuje mi to do polityki canona, przeciez jest ST-E2
Co do autoiso i innych wynalazkow ktore kosztuje praktycznie tylko czas programistow to moze rozwiazac to na zasadzie dokupienia licencji, 500$ za opcje w menu.
Mogliby pisac
- advanced iso*
- AF microadjustment**
- ISO 3200* 6400** itd
A na koncu pudelka
* - 500$ each
** - 1000$ each
Wygląda tak prawdziwie jak a900 za 2000$:)
Jakby nie było, gość broni swojej wersji w bardzo przekonujący sposób.
W tym roku były już chyba dwie murowane premiery 5dmk2, co nam szkodzi zacząć odliczać dni do następnej;)
co do daty premiery to żadna wróżba, w grę wchodzi termin pomiędzy 20 sierpnia a 20 września.
Co do LV - gościu tłumaczy to bardzo bardzo sensownie, ale wydaje mi się, że Canon zdecydowałby się na taki ficzer nawet gdyby musiał podać małym druczkiem na dole strony, że działa tylko minutę i szumy wzrastają dwa razy. Po prostu musi to dać, zwłaszcza że to tylko software.
Co do lampy to największa ściemka gościa, proces technologiczny wymaga około 30 miesięcy na dokonanie takich zmian w pancerzu puszki. IMHO nie będzie.
Cena - dokładnie taka jak się spodziewamy.
Jedna sprawa tylko zastanawia - to co podaje wygląda jak mix 3D i 6D. Matryca i uszczelnienia z 3D, reszta z 6D. A twierdzi, że to na razie słabszy model. Może ktoś mu sprzedał wiedzę połowiczną, bo ja jednak bardziej ufam enigmatycznym ale czytelnym wypowiedziom Corwin'a.
Suma sumarum - wejście w końcu tej nowej technologii matrycy wydaje się całkiem prawdopodobne.
to czekanie już jest naprawde nudne...;(;(
IMO to te jego wizje maja kilka slabych punktow.
1. Sterowanie zewnetrznymi lampami z wewnetrznej... jaaaasne, to nie nikon.
2. Gdzie tam lampa wejdzie i tak ten garb jest tak wyeksponowany ze wyglada jak by to body mialo gazy :)
3. Uszczelki????? Pewnie ta gabka jak w 40d zeby klapka nie trzeszczala.
4. Brak LV tez nie wchodzi w gre.
5. Nowy sensor? a po co jak maja gotowy z 1dsa mkII.
6. Imo za niska cena.
7. Za wysokie dostepne iso.
W ogolnosci to nie spodziewalbym sie niczego innego jak 40d FF bez lampy, no moze jedynie LCD lepszy wstawia.